Keskkonnaministeerium toetab Väikese väina tammiavade rajamist

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KÕNEAINET AASTASAJAKS: Tammiavadest hakati rääkima umbes sada aastat tagasi ja arvamusi on olnud seinast seina. Kui nüüd leitakse riiklikul tasemel, et mulgud tuleks ikkagi teha, siis 2009. aasta uuringus öeldi, et tammiavade ehitamine ei aita kuidagi kaasa keskkonnaseisundi paranemisele.
KÕNEAINET AASTASAJAKS: Tammiavadest hakati rääkima umbes sada aastat tagasi ja arvamusi on olnud seinast seina. Kui nüüd leitakse riiklikul tasemel, et mulgud tuleks ikkagi teha, siis 2009. aasta uuringus öeldi, et tammiavade ehitamine ei aita kuidagi kaasa keskkonnaseisundi paranemisele. Foto: Erakogu

Keskkonnaministeerium nõustub TalTechi merefüüsikute uuringu hiljuti avaldatud tulemustega, mille kohaselt on Väikese väina tammi rajamine oluliselt kahjustanud väina seisukorda ning selle lahenduseks oleks tammiavade rajamine.

Ministeeriumi merekeskkonna osakonna juhataja Rene Reisneri sõnul on nad öelnud, et Väikese väina loodusliku olukorra taastamine on sotsiaalmajanduslikult kulukas ja tehniliselt keeruline ning ei pruugi tuua mitme aasta jooksul kaasa loodusliku seisundi täielikku taastumist tammieelsele olukorrale sarnaseks.

"Küll aga oleme nõus, et edasised tegevused, mis aitavad kaasa ja toetavad väina seisundi ja seda ümbritseva ala keskkonnaseisundi paranemist, on põhjendatud," ütles Reisner. Üks selline samm oli KIK-i toetus kõnealusele uuringule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles