Saaremaa vallavalitsus jagab korteriühistutele jäätmekonteinereid

BNS
Copy
Pakendikonteinerid
Pakendikonteinerid Foto: Marko Saarm

Saaremaa vallavalitsus jagab väikestele korteriühistutele 130 vanapaberi ja pakendijäätmete kogumiseks mõeldud konteinerit, et edendada jäätmete liigiti kogumist, vahendab BNS.

Saaremaa vallavalitsuse teatel läheb jagamisele 30 kollast 1100-liitrist pakendikonteinerit, 50 sinist 80-liitrist vanapaberikonteinerit ja 50 sinist 240-liitrist vanapaberikonteinerit.

Konteinereid jagatakse kahe kuni kümne korteriga korteriühistutele kogu valla piires. Korteriühistu peab konteineri saamiseks esitama taotluse ja tasuma konteineri eest omaosaluse summas 10 eurot.

Sealjuures peab ühistu vastama teatud eeltingimustele. Vanapaberi või pakendikonteineri taotlemisel peab korteriühistu olema eelnevalt liitunud aastaringselt ja nõuetekohaselt korraldatud jäätmeveoga. Taotlemise esitamise hetkeks peab ühistu olema liitunud ka selle jäätmeliigi graafikujärgse veoteenusega, mille jaoks konteinerit taotletakse.

Kui seni on ühistu kasutanud segaolmejäätmete, vanapaberi või biojäätmete üleandmiseks naabermaja konteinerit, siis taotluse esitamiseks peab ühistu ise nende jäätmeliikide veoteenusega liituma. Seega tuleb pöörduda oma jäätmevedaja poole ning lepingus vastavad muudatused teha enne taotluse esitamist.

Konteineri saamiseks tuleb esitada taotlus valla veebilehel iseteeninduskeskkonnas. Soovi korral aitab taotluse täita valla infosekretär või maapiirkonnas teenuskeskuse töötaja. Taotlusi saab esitada alates 1. kuni 14. märtsini.

Arvestades, et konteineri soovijaid võib olla rohkem kui laialijagatavaid konteinereid, saavad eelise need, kes esitavad oma taotluse varem. Siiski on paika pandud ka piirkondlik jaotus vastavalt sellele, kui palju igas piirkonnas kuni kümne korteriga ühistuid on. Üks korteriühistu võib saada kasutusse nii vanapaberi- kui ka pakendikonteineri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles