JUHTKIRI ⟩ Seadustele vilistades

Saarte Hääl
Copy
Noored niisama.
Noored niisama. Illustratsioon: Maanus Masing / Anette Sannik / Saarte Hääl

Seda, et noorus on hukas, on arvatud kui mitte juba aastatuhandeid, siis aastasadu kindlasti. Loomulikult on tegemist liialdusega. Kui osa noortest eksib üldtunnustatud reeglite ja seaduste vastu, ei tähenda see veel, et kõik ülejäänud sama teevad.

Kui noored oma käitumise ja tegudega iseendale ja kaaskodanikele kahju teevad, ei saa ega tohigi silma kinni pigistada. Lääne ringkonnaprokuratuuri abiprokuröril Paul Pikmal tööpuudust Saaremaal karta ei ole – alaealised seaduserikkujad paraku juba hoolitsevad selle eest. Ning selliseid noori turvaliseks peetavas Saaremaa kogukonnas kahjuks jagub.

Kuna seltsis on segasem, kipuvad luuslanki löövad noored kampadesse kogunema, napsitama ja isegi narkootikume tarbima ning igasugu sigadusi tegema: poest varastama, teisi peksma, võõraid autosid “laenama”, et nendega lõbusõitu teha. Mõne aitab vahelejäämine ja seejärel määratud karistus õigele rajale tagasi. Ent leidub neidki, kellele ei mõju ussi- ega püssirohi. Vahepealsetest variantidest rääkimata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles