TOIT ⟩ Täna mekime metskitsesüdant, vasikamaksa ja pullimune

Kristina Õun
, Reporter
Copy
MUNAND ENNE JA PÄRAST: Kuigi mõte pullimunandi söömisest võib tunduda eriti võigas, on seda õigesti valmistades ja maitsestades võimalik välja manada ääretult suussulav roog.
MUNAND ENNE JA PÄRAST: Kuigi mõte pullimunandi söömisest võib tunduda eriti võigas, on seda õigesti valmistades ja maitsestades võimalik välja manada ääretult suussulav roog. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Just siis, kui arvad, et kõiksugu võikad suupisted kuuluvad väljakutseid esitavatesse saadetesse ning sa ise ei oleks miski hinna eest nõus sööma kellegi südant, kopsu, maksa või munandeid, piisab sageli ühest ampsust, et rupskiusku pöörata.

Rupskid ehk loomade kõiksugu subproduktid – süda, kopsud, neerud, maks, pugud – ei “kõla” taldrikul kaugeltki sama kobedalt kui näiteks sisefilee või kaelakarbonaad. Öeldakse, et inimene sööb silmadega, kuid samavõrd sööb ta ka kõrvadega. Seetõttu ei ole imestada, kui ta kipub põlglikult nina krimpsutama, kuuldes, et talle on serveeritud mõne eluka põsk, luuüdi, kopsust tehtud pirukas või hoopis... munand.

Kes proovib, tahab juurde

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles