TERVIS ⟩ Teetanust ja puukentsefaliiti saab vältida ehk Need muud vaktsiinid

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TARGEM ON ENNETADA: Leidub terve hulk tõbesid, mida on tänu vaktsiinidele võimalik ära hoida. Patsiendile teeb kaitsesüsti Kuressaare perearstikeskuse pereõde Liisa Lepp.
TARGEM ON ENNETADA: Leidub terve hulk tõbesid, mida on tänu vaktsiinidele võimalik ära hoida. Patsiendile teeb kaitsesüsti Kuressaare perearstikeskuse pereõde Liisa Lepp. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ei möödu päevagi, kui meedias või inimeste endi vahel poleks juttu koroonaviiruse vastu vaktsineerimisest ja tõhustusdoosidest. Muude vaktsiinide teema on aga sootuks tahaplaanile jäänud, revaktsineerimisest rääkimata. Ometi tasub lasta end mõnede tõbede vältimiseks uuesti pookida ka täiskasvanuil.

Täiskasvanud inimene puutub iga päev kokku väga paljude haigusetekitajatega. Leidub aga terve hulk tõbesid, mida on tänu vaktsiinidele võimalik ära hoida – gripist ja puukentsefaliidist teetanuse ja emakakaelavähini.

Ohtlike haiguste vastu kaitsvatest süstidest suurema osa saab inimene juba lapseeas – oma vanemate nõusolekul muidugi. Ometi leidub ka selliseid haigusi, mille vastast kaitset tuleks elu jooksul või teatud perioodi järel uuendada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles