Teatriauhinna nominentideks tunnistati neli saarlasest näitlejat-lavastajat

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Erki Laur ja Liisa Saaremäel lavastuses «Fundamentalist»
Erki Laur ja Liisa Saaremäel lavastuses «Fundamentalist» Foto: Jana Mätas

Eesti teatriauhindadele on nomineeritud neli saarlast: Liisa Saaremäel, Triin Lepik, Lee Trei ja Jan Teevet. 

Naispeaosatäitja auhinna nominent on vabakutseline näitleja Liisa Saaremäel Heidi osatäitmise eest lavastuses „Fundamentalist“ (Von Krahli Teater ja EMTA lavakunstikool).

Samuti on naispeaosatäitja auhinna nominent Triin Lepik, kes mängib Juulat Endla teatri lavastuses "Põrgupõhja uus Wanapagan".

Triin Lepik mängib Juula suureks ja veenvaks, vanapagana naise vääriliseks.
Triin Lepik mängib Juula suureks ja veenvaks, vanapagana naise vääriliseks. Foto: Priit Loog/Endla teater

Naiskõrvalosatäitja auhinna nominent on Kuressaare teatri näitleja Lee Trei, kes mängib Eesti Noorsooteatri lavastuses „Teises toas“ Elinit ja Merilyni.

MA TAHAN OMA METSA TAGASI: Lee Trei kehastatav Siil ja Tanel Tingi mängitav Koer hakkavad lahendama kadunud metsa müsteeriumi.
MA TAHAN OMA METSA TAGASI: Lee Trei kehastatav Siil ja Tanel Tingi mängitav Koer hakkavad lahendama kadunud metsa müsteeriumi. Foto: MEHIS TULK/Saarte Hääl

Liisa Saaremäel on ka etenduskunsti lavastaja auhinna nominent lavastuses„Tiny Home Production presents: Suurem kui elu“, mille kohta öeldakse põhjenduseks: kohavaimukas, riskialdis ja publikut usaldav rännaklavastus (Uue Loomingu Maja ning Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia).

Liisa Saaremäel rännaklavastuses «Tiny Home Production Presents: Suurem-kui-elu».
Liisa Saaremäel rännaklavastuses «Tiny Home Production Presents: Suurem-kui-elu». Foto: Emar Värk

Ka saarlane, Paide teatri kunstiline juht Jan Teevet on üks teatriauhindade nominente. Koos Oliver Issaku, Harri Ausmaa, Kirill Havanski, Maria Paiste, Johannes Richard Seppingu, Kenn-Eerik Kannikese ja Margaret Tilgaga Paide teatri kuntriprojektis „Paide 3000“: kogukondlike mänguväljade väsimatu otsing ja leidmine.

Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet Mona Lisale Paide Teatrit tutvustamas.
Paide Teatri kunstiline juht Jan Teevet Mona Lisale Paide Teatrit tutvustamas. Foto: Jan Teevet

Laureaadid kuulutatakse välja rahvusvahelisel teatripäeval, 27. märtsil Vene Teatris. Eesti teatri auhindu annavad välja Eesti Kultuurkapitali näitekunsti sihtkapital ja Eesti Teatriliit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles