AJA LUGU ⟩ Nii pidulikult pole enne ega pärast kedagi Kuressaares vastu võetud!

Aare Laine
Copy
SAARLASTEST ÜLLATAJAD: 1962. aasta jaanuaris Tallinnas üleliidulisel turniiril Moskva, Leningradi, Riia ja Minski esindust võitnud Saaremaa võrkpallurid. Esireas vasakult Anti Liiv ja Ants Nuut, teises reas Anti Penu ja Jüri Saar, kolmandas reas Tarvi Uljas, Heino Käen, treener Hugo Mets, Leevi Mõtt ja Mati Truu.
SAARLASTEST ÜLLATAJAD: 1962. aasta jaanuaris Tallinnas üleliidulisel turniiril Moskva, Leningradi, Riia ja Minski esindust võitnud Saaremaa võrkpallurid. Esireas vasakult Anti Liiv ja Ants Nuut, teises reas Anti Penu ja Jüri Saar, kolmandas reas Tarvi Uljas, Heino Käen, treener Hugo Mets, Leevi Mõtt ja Mati Truu. Foto: Raamat “Meenutusi Saaremaa võrkpallist” (Anne Tre)

“Reede, 12. jaanuar 1962. Kalendris on see kõige tavalisem päev. Pole näha, pole teada mingit kohalikku suursündmust, aga ometi hakkas keskpäeval linna tuletõrjedepoo juurde inimesi kogunema.”

Nii sai lugeda tollasest, kuue aastakümne tagusest Kingissepa rajooni ajalehest Kommunismiehitaja.

Paljud möödaminejad peatusid imestunult, jäid uudishimust haaratuna seisma, astusid ligi. Ja küsisid naabrilt ettevaatlikult, mis siin on. Vastuseks kostis: võrkpallipoisse võetakse vastu!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles