Vaata, mis tooted kandideerivad Saare- ja Muhumaalt Eesti parimate toiduainete tiitlile

Copy
Kõik algab toitumisest.
Kõik algab toitumisest. Foto: unsplash.com

Veebruaris kuulutas Eesti Toiduainetööstuse Liit 28. korda välja „Eesti Parima Toiduaine” konkursi, et selgitada välja möödunud aastal turule jõudnud ja Eestis toodetud parimad toidutooted.

Saaremaalt on Eesti Parima Toiduaine konkursile oma tooted esitanud:

  • Heimon Kala OÜ - külmsuitsu vikerforell dzinni ja kadakamarjadega, viilutatud 90 gr, forellipallid päikesekuivatatud tomatite ja basiilikuga, Õrnas soolas tilliga vikerforellifilee viilutatud 500gr, 
  • Saaremaa Lihatööstus OÜ - aurutatud kanafilee, õrnsuitsu kanafilee, aurutatud sea  seljafilee, aurutatud kanapooltiivad. 
  • Läätsa Kalatööstus AS - praetud heeringafilee jalapeno marinaadis 430gr
  • Raaret OÜ – Kodune seljanka, vegan
  • Saaremaa Delifood OÜ – Saare kohuke jõhvikatäidisega, Sipsik jäätisemaitseline AB jogurt šokolaadikommidega, Sipsik jäätisemaitseline AB jogurt šokolaadiriisipallidega
  • Boostme OÜ – kõrgema klassi kollageen kohvile kaarobi ja kaneeliga
  • Öun Drinks OÜ, Saaremaa – Yerba Mate funktsionaalne jook, Mustsõstar-kadakas funktsionaalne jook suure c-vitamiini sisaldusega, Matcha-kardemon funktsionaalne jook, Kirss-vaher vahujook MAHE, Ingver-tšilli funktsionaalne jook suure c-vitamiini sisaldusega
  • Muhu Liha Tulundusühistu – Eelküpsetatud lamba ribi

Piirkondlike väikeettevõttete kategoorias kandideerib 11 Lääne-Eesti ettevõtet 17 tootega. Kokku osaleb tänavu konkursil 66 ettevõtet 161 tootega. Piirkondlikke kuldmärke jagatakse 31. märtsil.

Saarlaste konkurendid

Läänemaalt:

  • Linnamäe Lihatööstus AS – Mahe rohumaaveise hakkliha
  • Derhamn OÜ – Dirhami Balyk Nori

Pärnumaalt:

  • Mahlametsa OÜ – Jäine Mojito

Raplamaalt:

  • TOHI Distillery OÜ – TOHI Aronia Infused Gin
  • Minna Sahver OÜ – Minna mahe marmelaad RABADE MAITSED tumedas šokolaadis
  • Tõrvaaugu Mahetalu OÜ – Mahe tatraleivasegu kõrvitsaseemnete ja linaseemnejahuga

„Eesti Parim Toiduaine” konkursile esitatud toodete hulgast selgitatakse välja: Eesti Parim Toiduaine 2022, Eesti Parim Mittealkohoolne Jook 2022, Eesti Parim Alkohoolne Jook 2022, Eesti Parim Lisandväärtusega Toiduaine 2022. Need tooted pälvivad konkursil kuldmärgid.

Lisaks jagatakse neli kuldmärki kategoorias Eesti Parim Toiduaine Piirkonna Väike-ettevõttelt 2022 ning valitakse välja Eesti Parim Jook Piirkonna Väikeettevõttelt 2022 ja Eesti Parim Lisandväärtusega Toiduaine Väikeettevõttelt 2022.

Tootepõhiste alagruppide võitjatele jagatakse ka hõbemärke järgmistes kategooriates: Parim Lihatoode, Parim Kalatoode, Parim Piimatoode, Parim Pagaritoode, Parim Puu- ja köögiviljatoode, Parim Valmistoode, Parim Kaste, Parim Kondiitritoode, Parim Magustoit.

Konkursi žüriiliikmete hulka kuuluvad toiduteadlased, toitumisnõustajad, toiduajakirjanikud ning kaupmehed, kes kõik läbivad enne hindamist sensoorika-alase koolituse.

Tootegruppide võitjad selgitatakse degustatsioonide käigus välja 24.-25. märtsil ning kuldmärgised selguvad 1. aprillil. Väike-ettevõtete tooteid ja piirkondlikke kuldmärke jagatakse 31. märtsil. Parimad toiduained kuulutatakse pidulikult välja 20. aprillil toimuval Toiduainetööstuse aastakonverentsil.

Tagasi üles