Ken Torn - Kauri Pannas stardivad Assooride ralli avapäevale kuuendana

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Sven Kollus

Eeloleval nädalavahetusel sõidetakse Atlandi ookeani põhjaosas asuval Assooride saarestiku suurimal, São Migueli saarel autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) hooaja teine etapp.

Nii nagu kaks nädalat tagasi sõidetud ERC hooaja avaetapil, on ka teise etapi stardis Eesti võistluspaar Ken Torn / Kauri Pannas. Saaremaalt pärit meeste võistlustehnika ehk Ford Fiesta Rally2 eest vastutab taaskord C-Rally Team.

Kui kaks nädalat tagasi sõidetud Fafe ralli üldtulemuse mõttes eestlastel tehniliste probleemide tõttu ebaõnnestus, siis rallit lõpetanud Powerstage punktikatsel võeti võimas katse võit ning teeniti hooaja esimesed maksimumpunktid. Viie punktiga hoiavad Torn/ Pannas ERC hooaja 2022 arvestuses 12.kohta.

Kuigi möödunud aastased ERC Junior klassi meistrid Torn / Pannas on Euroopa meistrivõistluste sarjas võistlemas juba neljandat hooaega, pole saarlased varem Assooride rallil startinud.

Enne rallit said eestlased São Migueli saare teedel teha ka korraliku testi ja läbida poolsada testikilomeetrit.

Eesti aja järgi reede õhtupoolikul läbiti kahel korral 4,37 km pikkune Assooride ralli testikatse, mille järel ootas ees kvalifikatsiooni katse. Torn / Pannas näitasid testikatse parimal läbimisel aega 2.58,4, mis üldarvestuses andis viienda koha. Kvalifikatsioonikatsel parandasid eestlased oluliselt aega, kuid seda tegid ka konkurendid. Ajast 2.54,6 piisas selgi korral viiendaks resultaadiks. Kvalifikatsiooni võitnud konkurentidele kaotasid Torn /Pannas 1,5 sekundiga.

Õhtul toimunud stardikohtade loosimisel valis Ken Torn laupäevaseks stardipositsiooniks kuuenda.

Ken Torn: "Ootan rallit põnevusega. On teada, et siin ilm muutub väga kiirelt ja kunagi ei tea päris täpselt mis ees ootab. Kindlasti ei saa see ralli kerge olema, kuid püüame hakkama saada ja oma asja teha. Eks siis pühapäeval ole näha, et kus me omadega oleme."

Kauri Pannas: "See on üks koht, kus ma olen alati soovinud ära käia. Usun, et ralli ja kiiruskatsed saavad olema suur väljakutse. Püüan nautida ja teha enda parima. Üks hea asi on see, et see ralli toimub saare peal, mis peaks meile tekitama kodutunnet."

Euroopa meistrivõistluste teisel etapil, Assooride rallil ootab võistlejaid kahe võistluspäeva jooksul ees 14 kiiruskatset, mille jooksul läbitakse 204,26 võistluskilomeetrit. Võistluse avakatse saab Eesti aja järgi alguse reedel 11:18.

Ken Torni ja Kauri Pannase võistlusauto kannab hooaja teisel rallil numbrit 9. Sarnaselt hooaja avaetapile saab ka sel korral otseülekande vahendusel nii Torn / Pannase, kui ka teiste tegemistele kaasa elada www.fiaerc.com/erc/ veebikeskkonna vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles