Saare maakonna laulu- ja tantsupeo piletid on müügis

Saarte Hääl
Copy
Saaremaa laulupidu
Saaremaa laulupidu Foto: Saarte Hääle arhiiv

Käesoleval suvel toimuva Saaremaa maakonna 47. tantsupeo „Tuules“ ja 52. laulupeo „Teel“ piletid on alates tänasest, 28. aprillist 2022 saadaval Piletilevi müügipunktides ja kodulehel www.piletilevi.ee .

Tantsupidu, mis toimub 5. juunil 2022 algusega kell 17 Kuressaare linnastaadionil, räägib Saaremaast ja saarlastest, sellest, mis on saarele ja saarlastele omane ning tähtis.

Seda kõike meie pärimuse ja tuule kaudu – tuul loob, muudab, aitab meenutada ja mäletada.

Tantsupeo korraldajaks on MTÜ Saaremaa Rahvakultuuriselts, kunstiliseks juhiks Eena Mark, stsenaristiks Eve Tuisk, projektijuhiks Triino Lest.

Tantsupeo etendusele eelneb rongkäik algusega kell 16.30, mis suundub linnastaadionile Kuressaare kesklinnast Lossi tänavalt.

Kihelkonnad kogunevad Lossi tänavaga külgnevatel tänavatel lõbusates simmanites ning liituvad rongkäiguga.

Pileteid on võimalik osta ka peaproovi etendusele, mis algab kell 14.00 Kuressaare linnastaadionil.

Saare maakonna 47. tantsupeost võtab osa 85 tantsurühma.

18. juunil 2022 toimuv laulupeo kontsert toimub Kuressaare lossihoovis algusega kell 18. Laulupeo päev algab varahommikul laulupeo tõrviku süütamisega helilooja Martin Körberi haual.

Kell 16.30 algab Kuressaare keskväljakul rahvamuusikute kontsert, millele järgneb kesklinnast lossihoovi suunduv rongkäik algusega kell 17.30. Laulupeo kontserdile järgneb Kuressaare keskväljakul simman.

Laulupeo korraldajaks on Saaremaa Vallavalitsus, kunstiliseks juhiks Ester Soe, lavastajaks Tõnis Kipper, projektijuhiks Kristel Peel.

Saare maakonna 52. laulupeost võtab osa 45 koori ja 3 puhkpilliorkestrit.

Saaremaa Vallavalitsuse abivallavanem Koit Voojärv: „Pidades kalliks oma perekonna traditsioone, on oluline neid edasi anda põlvest põlve. Mis puudutab laulu- ja tantsupeo traditsioone, siis siin kogevad eestlased midagi hoomamatut… See on midagi, mida on sõnades keeruline väljendada – see on mõjuväli, kus puutuvad kokku vana Eesti ja uue Eesti kõige ilusam pool. Pool, mille olemasolu kogeme just koos lauldes ja tantsides.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles