Hiiu Lehe tulevik on jätkuvalt ebaselge

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Hiiu Lehe peatoimetaja Harda Roosna
Hiiu Lehe peatoimetaja Harda Roosna Foto: Kuvatõmmis

OÜ-le Saaremaa Raadio kuuluv Hiiu Leht täna küll ilmus, kuid lehe peatoimetaja sõnul ei tea ta, kas see on viimane number või ilmub leht ka tuleval nädalal.

Lehe peatoimetaja Harda Roosna tõdeb juhtkirjas, et selle teksti kirjutamise hetkel ei tea ta, kas 29. aprilli number on viimane või mitte. Ta lisab, et sel suvel 25. verstapostini jõudma pidanud Hiiu Lehe ilmumisõigus on veel müügis.

"Oleme pakkunud meie lehti ja turgu ka suurtele meediamajadele, kel pole olnud kahjuks huvi – mida sa kahjumis asjast ikka ostad… Kõik näevad ajakirjanduses vaid äri, mitte missiooni," tsiteerib Roosna OÜ Saaremaa Raadio tegevjuhti Priit Raunistet.

"Peatoimetajana loodan viimse hetkeni, et leidub missioonitundega eraisik või ettevõte, kes saab aru sõltumatu ajakirjanduse olulisusest, võtab selle õiguse kui tõrviku ja kannab seda edasi. Lootus sureb viimasena ja läheb siis, kuidas läheb. Igal juhul olen väga tänulik selle aja eest. Oli ju meil toimetuses kaks korda nädalas pidupäev – saime hiidlastele lehte teha! See oli suur au ja kohustus, vastutus nagunii," kirjutab Roosna.

Esimene Hiiu Lehe number ilmus 19. juunil 1997.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles