ANNA TEADA ⟩ Kellele võiks anda Saare maakonna 1000-eurose spordistipendiumi?

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Mati Mäetalu
Mati Mäetalu Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon kuulutab välja Saare maakonna spordistipendiumi konkursi. 

Konkursi sihtgrupiks on Saare maakonnast pärit spordialase tegevusega silma paistnud 25-aastased ja nooremad tudengid, kes õpivad taotluse esitamise hetkel kõrgkoolis.

"Juba teist aastat järjest on stipendiumi suuruseks 1000 eurot," ütles SSMA juhatuse esimees Mati Mäetalu. "Sellega soovitakse väärtustada noore inimese õpinguid ja spordialast tegevust ning toetada stipendiaati rahaliselt.“

Ta täpsustas, et stipendiumiga väärtustatakse noorsportlaste hulgas kõrgharidust. Samuti soovitakse süvendada veendumust, et koos aktiivse tegutsemisega spordivaldkonnas on võimalik omandada ka kõrgharidust.

Sporditegemise eesmärk ei pea tingimata olema tippsportlaseks saamine. Stipendiumi määramine näitab noortele, et nende kodusaarel ei ole neid unustatud ja tuntakse uhkust noore saavutuste-tegemiste üle. Samuti annab stipendium stipendiaadile pisut tuge õpinguteks ja spordialaseks tegevuseks.

Stipendiumi väljaandmise algataja on Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon (SSMA). Stipendiumi eelarve kujuneb läbi Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ning Saaremaa ja Muhu valla toetuste. Täpsema ülevaate stipendiumist annab „Saare maakonna spordistipendiumi statuut 2022“, mis on kättesaadav Saaremaa Spordiliidu kodulehel www.saaresport.ee.

Kandidaatide esitamise tähtaeg on 25. mai

Kandidaate saavad esitada kõik eraisikud (k.a kandidaadid ise) ja organisatsioonid. Taotluse vorm asub Saaremaa Spordiliidu kodulehel www.saaresport.ee ja see tuleb saata märgusõnaga “Spordistipendium” e-mailile: mati.maetalu@kuressaare.ee või paberkandjal aadressile Vallimaa 16a, 93819 Kuressaare (Kuressaare Spordikeskus).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles