Euroopa päeva tähistatakse Kuressaares koos linna sünnipäevaga

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Foto: Shutterstock

Kuressaares toimub Euroopa päeva tähistamine 8. mail koos Kuressaare linna 459. sünnipäeva tähistamisega.

„Eestil on hästi läinud – oleme juba 18 aastat ELi liige ning see on kindlasti nii Eestit kui Euroopa Liitu paremaks teinud. 9. mai on Euroopa päev, Euroopa rahu päev ja sel päeval peame meeles, et nii Eesti kui meie mõttekaaslaste olevik ja tulevik on Euroopas, koos kogu kaasneva heaolu ja turvalisusega, ilma sõjata“, ütles Euroopa Komisjoni Eesti esinduse juht Vivian Loonela.

7.–9. mail tähistatakse Euroopa päeva Kuressaares ja teistes Eesti linnades jalutuskäiguga Euroopas, kuhu kutsutakse kõiki oma nutiseadmega orienteeruma. Kõigi raja läbinute vahel loosime kinkekaarte puhkuse plaanimiseks Eestis või mujal Euroopas.

8. mai sündmuse Kuressaares avavad kõnega Saaremaa vallavanem ja Kuressaare linnapea Madis Kallas, Iiri suursaadik Frances Kiernan ning Tšehhi suursaadik David Král.

Kell 12–15 on Kuressaare linna keskväljakul avatud infotelgid ja teadustelk, kus saab Kolme Põrsakese, KVARKi ja Rakett69 Teadusstuudiote juhendajate abil avastada erinevate teaduskatsete maailma. Lisaks esitavad oma linna parimad meeskonnad "Rohelend Rakett69-ga" konkursi võistlustöid ja selgub ka piirkonna võitja.

Riigi Tugiteenuste Keskus jagab Euroopa päeva puhul kingituseks niidulillede seemneid, mis kaunistaksid nii sel kui ka järgmistel suvedel Eestimaad. Samuti stardib Saaremaal päevalille kasvatamise konkurss "Päikese poole"!

Kogu päeva sisustab meelelahutusprogramm ning laval esinevad Rahvusooper Estonia Poistekoori Meeskvintett, Kuressaare Nooruse Kooli huvikool Inspira õpilased ning Ungarist pärit kollektiiv Góbé. Kell 15 linastub aga Kuressaare teatris Tšehhi film "Lõks" (Trap, 2020). Filmiseanss on tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles