Prognoos: vilu mai jätkub ja ilm läheb veelgi jahedamaks

Saarte Hääl
Copy
Kohati võib hoovihma sadada.
Kohati võib hoovihma sadada. Foto: Elmo Riig

Kui mai kuuprognoosis andis ilmateenistus lootust, et pärast 10. maid saabub Eestisse suurem soojus ja õhutemperatuuri maksimumid kerkivad 20 kraadi juurde, siis nüüd on ennustus muutunud ja näiteks järgmiseks nädalaks lubatakse maksimaalselt vaid 13-kraadist õhusooja.

Reede päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 4–10, puhanguti kuni 14 m/s. Sooja on 12–17, meretuulele avatud rannikul kuni 9 kraadi.

Laupäeval on 3–9 kraadi. Päeval on pilves selgimistega ilm ja mitmel pool sajab hoovihma. Puhub edela- ja läänetuul 3–9 m/s. Sooja on 11–16, meretuulega rannikul kuni 9 kraadi.

Pühapäeval on vähese ja vahelduva pilvisusega ilm. Kohati võib sadada hoovihma. Puhub loode- ja läänetuul 5–12, põhjarannikul puhanguti kuni 17 m/s. Sooja on 11–16, meretuulega rannikul kuni 9 kraadi.

Esmaspäeval riivab Eestit loode poolt saabuv madalrõhulohk ja toob vihmahooge. Puhub tugev lääne- ja loodetuul. Öösel on sooja 2–7, päeval 8–13 kraadi.

Teisipäeval kandub Venemaal baseeruva madalrõhkkonna kauget lääneserva mööda Eestisse ikka jahedust ja mõnes kohas rabistab ka lühiajaliselt vihma. Puhub mõõdukas loodetuul.

Kolmapäeval on tugevam kõrgrõhkkonna mõju ja sooja tuleb vaid 8–13 kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles