Kuressaare Nooruse kool rändleb hoogsalt Euroopas

, Nooruse kooli arendusspetsialist
Copy
Nooruse kooli õpilased ja õpetajad võõrustavad sel nädalal projekti „Meie tulevik Euroopas“ partnereid.
Nooruse kooli õpilased ja õpetajad võõrustavad sel nädalal projekti „Meie tulevik Euroopas“ partnereid. Foto: Gert Lutter

Sel õppeaastal on rahvusvaheline tegevus olnud Kuressaare Nooruse koolis eriti vilgas, käimas on ligi 20 Eramsus+ ja NordPlus programmi projekti, kõige tihedam on praegune maikuu, kus erinevates riikides rändleb kuus õpilaste-õpetajate gruppi ning kahe projekti seltskond on külas meie koolis.

Projektide koostamisel, asjaajamises ja partneritega suhtlemises on suureks abiks koolituskeskus Osilia, kelle kontaktide kaudu ideed projektideks vormuvad.

Populaarsemad koostöö teemad on robootika ja digipädevused, loovus ja lõiming, tarbijakäitumine ja säästlik turism ning keskkonnahoid ja looduspärand.

Õpirände programmis on palju koostöist toimetamist – põnevad töötoad, matkad ja väljasõidud, ühised esinemised ja aktiivne võõrkeelne suhtlus, nii et õpi+ränne tähendab rändlemisele lisaks ka meeleolukat õppimist.

Nädalane koolitööst eemalolek eeldab hiljem küll iseseisvat järele õppimist, aga projektireisidel saadud positiivsed emotsioonid tõstavad õpihimu ja raskustest saadakse rõõmuga üle.

Rahvusvaheline suhtlus lihvib keeleoskust, avardab silmaringi ja lisab enesekindlust, teistsuguses kultuuriruumis ja teistsugustes olukordades tuleb oma mugavustsoonist välja tulla, nii õpilastel kui õpetajatel.

Tuleb tunnistada, et nii tihe rändlusaasta koolil tegelikult plaanis polnud, aga kuna paaril viimasel aastal jäi igasugune reisimine pausile, siis pikendati Erasmus-projektide tähtaegu ja võimaldati tegevusi edasi lükata, mis omakorda tähendas vanemate ja uuemate projektide kuhjumist.

Järgmistel aastatel saame oma tegevust juba rahulikumas tempos ja plaanipärasemalt jätkata, sest Kuressaare Nooruse kool on nende seitsme Eesti üldhariduskooli hulgas, kes tunnistati sel aastal 20 kandidaadi seast Erasmuse akrediteeringu vääriliseks.

Tunnistused anti üle Euroopa päeval, kui Erasmus+ ja Euroopa Solidaarsuskorpuse Agentuur tunnustas aktiivsemaid õpirände ja koostööprojektide tegijad.

Erasmuse õpirände akrediteering on kvaliteedimärgis, mis näitab kooli usaldusväärsust ja võimekust projekte läbi viia, ühtlasi lihtsustab akrediteering ligipääsu rahastusele ning igal aastal uut projekti kirjutada pole vaja.

2021/22. õppeaasta

23 õpirännet 15 erinevasse Euroopa riiki

9 projektigruppi külalisena meie koolis

65 õpilaste lähetust, milles osales 53 kolmanda kooliastme õpilast, 10 õpilast osales kahes ja üks õpilane kolmes projektilähetuses

55 õpetajate lähetust, milles osales 26 õpetajat, neist kolm õpetajat viies lähetuses

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles