MAAILM ⟩ Rasestamisvastased tabletid meestele

Urmas Kiil
Copy
KAS LÄBIMURRE? Kui varem on soovimatust rasedusest hoidumine olnud valdavalt vaid naiste mure, siis teadlaste kinnituste kohaselt võib olukord peagi muutuda. Nimelt on katsetusjärgus eostamisvastased tabletid ka meestele. Müügile võivad need jõuda juba viie aasta pärast.
KAS LÄBIMURRE? Kui varem on soovimatust rasedusest hoidumine olnud valdavalt vaid naiste mure, siis teadlaste kinnituste kohaselt võib olukord peagi muutuda. Nimelt on katsetusjärgus eostamisvastased tabletid ka meestele. Müügile võivad need jõuda juba viie aasta pärast. Foto: Scitechdaily.com

Erinevalt naistele mõeldud rasestumisvastastest tablettidest pole meeste eostamisvastased pillid seotud inimese hormoonidega. Hiirtel sooritatud katsete järgi on nende efektiivsus suisa 99 protsenti. Veel enne 2022. aasta lõppu kavatsevad teadlased uut preparaati testida ka inimeste peal.

Esimesed rasestumisvastased tabletid ilmusid lääneriikides apteekidesse 1960. aastate alguses. Sellest ajast alates on soovimatust rasedusest hoidumine olnud valdavalt vaid naiste probleem. Meeste jaoks on ainus tõhus vahend olnud preservatiiv või siis steriliseerimine.

Viimasel ajal on aga maailma ajakirjanduses palju juttu olnud sellest, et juba lähitulevikus võib kõik muutuda. Nimelt olevat ameerika teadlased edukalt läbi viinud meessoole mõeldud eostamisvastaste tablettide katsetused. Tõsi, seni on uusi tablette testitud vaid hiirte peal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles