PALJU ÕNNE ⟩ Meelis Kubits, gümnaasiumi "Ätsed" ja Muhulife kullati üle Kuldmunadega

Anette Sannik
, Saarte Hääle veebitoimetaja
Copy
Saarlast Meelis Kubitsat tunnustati Kuldmunaga panuse eest Eesti turundusse.
Saarlast Meelis Kubitsat tunnustati Kuldmunaga panuse eest Eesti turundusse. Foto: Harry Tiits

Reedel kuulutati Eesti suurimal loovusfestivalil "Kuldmuna 2022" auhinnagalal välja võitjad, mille hulgas oli nii saarlasi kui ka Saare- ja Muhumaaga seotud ettevõtteid.

Saaremaalt pärit ning pikalt PR-alale pühendunud Meelis Kubitsat tunnustati Kuldmunaga panuse eest Eesti turundusse. "Esimene Kuldmuna tuli õigel hetkel, peale aktiivse tegevuse lõpetamist. Suuremeelsus on see, mida ma hindan ja seda turundusrahval jagub," tänas Kubits sotsiaalmeedias kõiki asjaosalisi. Meelis Kubitsa sõnul sai võitu pidada sektori elutööpreemiaks.

Meelis Kubits.
Meelis Kubits. Foto: Tairo Lutter

Muhu bränd Muhulife noppis kolm auhinda. Kaks kuldmuna võideti logomärgi ja logotüübi ning korporatiivse brändigu eest. Hõbemunaga tunnustati Muhulife toodet "Pere õhtulaua vestluskaardid" pakendidisaini eest. Tööde autoriteks olid Ivan Khmelevsky, Nils Kajander ja Alíz Stocker.

Muhulife toode "Pere õhtulaua vestluskaardid"
Muhulife toode "Pere õhtulaua vestluskaardid" Foto: muhubrands.com/toode/pere-ohtulaua-vestluskaardid

Saaremaa gümnaasiumi "Ätsed" said võidu kahes kategoorias - kuldmuna pälviti keskkonnadisainis, pronksmuna foto kategoorias. Tööde autoriteks olid Eva Unt, Margus Tammik ja Kai Laurits. "Elu ätsed" on värviküllane ja detailirohke fotokollaaž, mis loodi spetsiaalselt Saaremaa Gümnaasiumile. Teos toimib gümnaasiumihoone heledale interjöörile vastandudes sümpaatse tähelepanu tõmbajana. Laeinstallatsioonile on koondatud Lääne-Eestile ja saartele omased taimekooslused, selle kompositsioon viitab barokiajastu klassikalistele laemaalidele, tume taust aga Saare ja Muhu kultuuripärandile.

2021 valminud Saaremaa riigigümnaasiumi fotokollaaž «Elu ätsed», autorid Margus Tammik ja Eva Unt.
2021 valminud Saaremaa riigigümnaasiumi fotokollaaž «Elu ätsed», autorid Margus Tammik ja Eva Unt. Foto: Tõnu Tunnel/Riigi Kinnisvara AS

Saaremaa ettevõtte Wöseli tootesarja Shrub tunnustati pakendidisaini alaliigis käsitöötooted, väikeseeriad, eriväljaannete kategoorias hõbemunaga. Shrubid on väekad 100% vegan joogipõhjad, mis valmivad Saaremaal käsitöötootena. Tööde autoriteks olid Triin Heimann, Annika Avikson ja Kärt Villmann.

Wöseli Shrub tooted
Wöseli Shrub tooted Foto: Wösel FB

Kaks pronksmuna võitis TS Laevade veebilehekülg ww.praamid.ee. Veebisait oli nomineeritud digiteenuse ja rakenduse kasutajakogemuse kategoorias ning kasutajamugavuse UX/UI teekonna kategoorias. Tööde autoriks olid Ottomar Tamm, Nele Volbrück, Keijo Kraus, Rauno Tegelmann, Anastassia Tšepaikina, Piia Tammelo ja Gunnar Hunt reklaamiagentuurist Velvet.

praamid.ee veebilehekülg
praamid.ee veebilehekülg Foto: praamid.ee

Auhinnagala toimus Tallinnas Põhjala tehases ning õhtut juhtisid saarlanna Hanna Martinson ja näitleja Henessi Schmidt.

Kuldmuna 2022 tänavuseks teemaks oli "Loov is in the air." Eesti suurim loovusfestival ristas armastuse, loovuse ja armastuse loovuse vastu. Konkursile oodati kandideerima eraisikuid, ettevõtteid, tellijaid, agentuure, reklaame, üritusi ja disaini kui ka digi- ja kommunikatsioonitöid. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles