Saarlastest raamatukoguhoidjad vaimustusid Muhus nähtust

Aare Laine
Copy
PÕNEVUST JAGUB: Mai Paju Saare maakonna keskraamatukogust (vasakul), Tiiu Kullamäe Leisist, Katrin Valma keskraamatukogust, Urve Vakker Taritust ja Ülle Maibaum Kärlalt kuulavad, mida räägitakse Liiva pastoraadihoonest.
PÕNEVUST JAGUB: Mai Paju Saare maakonna keskraamatukogust (vasakul), Tiiu Kullamäe Leisist, Katrin Valma keskraamatukogust, Urve Vakker Taritust ja Ülle Maibaum Kärlalt kuulavad, mida räägitakse Liiva pastoraadihoonest. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Muhu muuseum, Koguva küla, Liiva pastoraadihoone oma pisikese raamatupoe ja arhailise arhitektuuriga, Muhu Katariina kirik, Liiva ja Hellamaa raamatukogud ning Muhu saar tervikuna said läinud nädalal saarlastele tuttavamaks.

Meelis Mereäär Muhu muuseumist, Mari Luup kirikukogudusest, Anu Kaljuste Hellamaa raamatukogust ja Marie Saarkoppel Liiva raamatukogust rääkisid võõrustajatena muhulaste elust-olust põhjalikult.

Muhu vallavanem Raido Liitmäe pajatas ülemerenaabritele oma kodusaare kordaminekutest ja tulevikuplaanidest.

Saaremaa keskraamatukogu direktor Anu Vahter ütles, et mõte teha seekord õppereis Muhumaale tuli seoses kirjanik Juhan Smuuli sajanda sünniaastapäevaga.

Seda tähtpäeva tähistati suurejooneliselt veebruaris. Muhust on võrsunud veel palju teisi tuntud kirjanikke nagu Villem Grünthal-Ridala, Madis Küla-Nurmik, Vassili Randmets, Raissa Kõvamees ja Katrin Pauts.

Lisaks veel mitme käsitööraamatu ja fotoalbumi autoreid.

"Me saime siin igal pool palju põnevat informatsiooni. Väga asjaliku ettekande tegi Muhu vallavanem Raido Liitmäe. Muhu raamatukoguhoidjad on väga toredad ja värvikad Anu Kaljuste ja Marie Saarkoppel. Oma töödest-tegemistest oli neil palju huvitavat esile tuua," rääkis Anu Vahter.

Raamatukogude aasta tervikuna on nii Saaremaal kui ka Muhus hästi kulgenud. Palju on olnud huvitavaid kohtumisi kirjanikega, põnevaid üritusi on korraldatud lastele, raamatukogud on saanud juurde uusi raamatuid ja uusi autoreidki on lisandunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles