LUUBI ALL Saarlased: Saaremaal ei ole kallim puhata kui välismaal!

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
NATUKE KURB: Praegu valitsev olukord, kus piletid Virtsu–Kuivastu liinil on ajaloo rekordhindadega, teeb Saaremaa ettevõtjate liidu juhatuse esimehe Fred Siimpoja sõnul kahtlemata kurvaks.
NATUKE KURB: Praegu valitsev olukord, kus piletid Virtsu–Kuivastu liinil on ajaloo rekordhindadega, teeb Saaremaa ettevõtjate liidu juhatuse esimehe Fred Siimpoja sõnul kahtlemata kurvaks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Märtsist kallinenud parvlaevapiletite teemal kirjutati hiljuti üleriigilises meedias, et perega Saaremaale puhkama tulek on nüüdsest kallim kui pakkida kohvrid ja lennata näiteks hoopis Itaaliasse. See on jätnud Saaremaal puhkamise plaanidele paraku mitte eriti magusa maigu.

Saarte Hääl vestles sel teemal kohalike turismiteenuse pakkujate ja ettevõtjatega ning kõlama jäi kurb tõsiasi – viimastel kuudel on neil tulnud mandrirahvale teha üksjagu selgitustööd, et Saaremaal puhkamine ei ole tegelikult kallim kui välismaareis. Kõik on justkui asjast natuke valesti aru saanud (et perereisi edasi-tagasi summa ei ole ühe inimese pileti hind) ja keegi seda otseselt ega ametlikult ümber lükanud ei ole.

Ajaloolise purjelaevaga Hoppet Kuressaare jahisadamast huvilisi merele viiv Pekka Rooväli tunnistab, et tema on pidanud oma töö kohati ümber korraldama, sest teatud reisijagrupid on lihtsalt hinnatundlikumad ning nemad kipuvad broneeringuid ka tühistama. “Tööd küll jagub, aga klientuur mängib end veidi ümber tõenäoliselt,” märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles