Elektrilevi soovitab rajada vaid enda kulusid katvaid mikrotootmisi

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
RASMUS ARMAS loodab, et järgnevate aastate investeeringud elektrivõrku võimaldavad mikrotootjaid võrku ühendada kergemini ja ilma lisakuludeta.
RASMUS ARMAS loodab, et järgnevate aastate investeeringud elektrivõrku võimaldavad mikrotootjaid võrku ühendada kergemini ja ilma lisakuludeta. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Hüppeliselt kasvanud elektritootjate hulk ja seetõttu elektrivõrgu läbilaskevõime kahanemine on tekitanud olukorra, kus paljudes kohtades uusi tootjaid enam võrku ühendada ei saa. Ainult enda tarbeks saab elektrit toota aga igas majapidamises.

Elektrilevi teatab oma veebilehel, et ootab oma elektrivõrguga liituma alla 500 kW võimsusega väiketootjaid. “Lisaks kvaliteetse elektri tarbimisele saab toodetud elektrit müüa sobivale elektrimüüjale,” lubab firma.

Väiketootjad on omakorda jagatud nendeks, kelle võimsus on üle või alla 15 kW. Viimaste puhul on võrgufirma märkinud, et need saavad liituda võrku ilma täiendavate kuludeta, kuid praktikas selgub, et nii mõnelgi juhul kaasnevad liitumisega arvestatavad lisakulud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles