KÜLAVAHELOOD ⟩ Üllatusmees Silla küla Kiveriku talust

Aare Laine
Copy
TOATÄIS AUHINDU: Silla küla Kiveriku talu peremees Arnold Nõmm on ennekõike tuntust kogunud sportlasena. Jooksumees on mitut värvi medaleid võitnud nii maakonna, Eesti kui ka Balti riikide meistrivõistlustelt.  Karikaidki on tal ette näidata üksjagu.
TOATÄIS AUHINDU: Silla küla Kiveriku talu peremees Arnold Nõmm on ennekõike tuntust kogunud sportlasena. Jooksumees on mitut värvi medaleid võitnud nii maakonna, Eesti kui ka Balti riikide meistrivõistlustelt. Karikaidki on tal ette näidata üksjagu. Foto: Aare Laine/Saarte Hääl

Mustjala mail Silla külas, Kiveriku talus elab Arnold Nõmm, visa spordi-, muusika ja põllumees, mudellennunduse ja fotograafiaga tegelev külamees, kolme lapse isa ja kolmeteistkümne lapse vanaisa.

Saatejuht Aare Laine käis 25- lehekuu päeval tänavu märtsis 74-aastaseks saanud mitmekülgsete huvidega mehel külas. Kui saatejuht Kiverikule jõudis toimetas peremees parasjagu õues. Kõigepealt näitas ta saekaatrit, mille ise ehitanud. Sellest tuleb ka saates juttu. Seejärel võtsid mehed lillelises aias istet.

Tunniajalisest saatest saavad kuulajad teada ühe hakkaja mehe elutööst, hobidest, perest, ja reisidest. Pikemalt peatuvad reporter ja talumees spordi teemadel. On ju eakas jooksumees võitnud mitut värvi medaleid nii maakondlikelt, üleriigilistelt kui ka Balti riikide meistrivõistlustelt. Kõigepealt toob aga Tallinnas tehnikumis õppinud mees toast vana albumi ja näitab pilti, mis tehtud puhkpilliorkestrist, kus saarlanegi mänginud. "Vaata, siin on Siim Kallas, siin Ants Nuut, siin aga üks Kõrvitsa poistest, vist Harry, kes meie orkestris trumme mängis," on Arnoldil uhke tunne, et on saanud kuulsustega koos ühes kollektiivis pilli puhuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles