JUHTKIRI Pimesi rünnakule ei joosta (1)

Saarte Hääl
Copy
Foto: Gert Lutter / Saarte Hääl

Et jalgpallihalli ehitamine elavdaks Saaremaa spordielu ja annaks noortele paremad arenguvõimalused, seda vahest keegi eriti kahtluse alla ei sea. Lisaks jalgpallile saab hallis teha ju muudki ning ruume on lubatud ka võimlejatele – spordialale, mis on Saaremaal viimaste aastatega teinud suure hüppe ning kus esimesed linnukesed ka Eesti tasemel kirjas.

Loomulikult võib küsida, et miks just see hall? Vaja oleks ka suuremat ujulat ja talialade harrastamiseks võiks samuti hall olla. Loomulikult võiks, kuid nagu ikka otsustavad poliitilised valikud. Seekord tegi paari aasta tagune koalitsioon sellise otsuse. Tuleb võtta, mis antakse. Samamoodi on poliitiline valik see, kust jookseb piir omavalitsuse poolse panuse osas. Kuid igas mängus on nii, et ükskõik mis valikuid tehes tuleb väljakul näha ka suurt pilti, mitte pimesi rünnakule tormata.

Halli nimel pingutamise käigus ei tohi ära unustada paari väga olulist objekti, millest enam pääsu pole. Oleks ime, kui Hariduse kooli remont jääks samasse suurusjärku, kui praegu arvatakse, ning Vanalinna kooli uuendamine ootab alles ees. Ehituseks planeeritud summadest, millest räägiti paar aastat tagasi, ei piisa enam ammugi. Kuskilt tuleb ka see raha võtta. Kui koolide ehitamisega jänni jäädakse, ei huvita enam ühtki lapsevanemat, et kuskil saab kinnises ruumis jalkat mängida.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles