JUHTKIRI Kallinev koolitoit

Saarte Hääl
Copy
Tervislik ja mitmekülgne koolitoit on hea tervise üks alustalasid.
Tervislik ja mitmekülgne koolitoit on hea tervise üks alustalasid. Foto: Urmas Luik

Saaremaa koolid on hädas, kuna õpilaste koolilõuna jaoks napib raha. Riigi antavast 1 eurost ühe lapse koolilõuna kohta ilmselgelt ei piisa. Lapsi õpib aga meie maakonna koolides kokku tuhandeid. Nii ei jäägi koolidel muud üle kui vallalt rahalist tuge küsida. Omavalitsuse rahakott aga ei ole teatavasti just kõige paksem.

Kasvueas lapsed vajavad tervislikku ja tasakaalustatud koolitoitu. Seda enam, et kõik neist oma kodus seda saada ei pruugi. Olgu põhjuseks siis pere rahanappus või teistsugused söögieelistused.

Suur osa toormest aga, millest tervislikku toitu teha, on vähem tervislikuga võrreldes kallis. Hinnad aga kerkivad kui pärmi peal. Kümnete protsentide suurune hinnatõus vähem kui aastaga on fakt, ent kardetavasti asi sellega ei piirdu.

Muuta laste koolilõuna taas tasuliseks – see oleks peredele suur hoop. Seda enam, et paljud vanemad peavad juba niigi maksma lasteaiatoidu eest. Kas, millal ja kui palju lisaraha riigi kaukast õppurite toitmiseks tulemas on, ei oska praegu siinpool Suurt väina aga vist keegi öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles