Põud Saksamaal ⟩ Kas riik jääb ilma joogiveeta?

Urmas Kiil
Copy
Saksamaa lipp
Saksamaa lipp Foto: Wikipedia

Veel mõni aeg tagasi räägiti, et Saksamaa on Euroopa üks vihmasemaid piirkondi. Nüüd on aga riigi eksperdid ja poliitikud mures tagajärgede pärast, mida võib tänavune kuivus Saksamaale tekitada, kirjutab Deutsche Welle (DW) veebiväljaaanne.

Varasemad ilmamõõtmised on näidanud, et reeglina on päikeselisi päevi Saksamaal suhteliselt vähe. Seepärast on sakslastel tavaks suvepuhkuste ajal siirduda kuskile mere äärde päikese kätte. Statistika näitab, et puhkajaid on piisavalt ka sel suvel. Erinevus on vaid, et tänavu siirduvad sakslased mere äärde selleks, et pääseda sisemaal valitseva erakordse kuumuse eest. Selle aasta Euroopa suve iseloomustavad rekordiliselt kõrged temperatuurid ja enneolematu põud.

DW kirjutab, et seal, kus veel kevadel voolasid jõed (sageli tõusis nende vesi isegi üle kallaste), on praegu täielik kuivus. Seepärast esitavad paljud sakslased õigustatud küsimuse: kas tõesti nende kodumaa, mis varasematel aastatel oli vihmast nii ära hellitatud, seisab nüüd silmitsi tõsiste kliimamuutustest tingitud põuaprobleemidega?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles