MEENUTUS ⟩ Mihhail Gorbatšovi käepigistus tegi Peeter Jalaka Eestis kuulsaks meheks

Tõnis Kipper
Copy
KOLM KANDIDAATI: Vitali Ivanov (keskel) oli ainus, kes teenindus-tootmisvalitsuse naistele läheneva naistepäeva õnne oskas soovida. Ants Haavel kritiseeris teravalt tervishoiusüsteemi olukorda. Äsja kalurikolhoosi juhiks saanud Peeter Jalakas teatas aga, et nüüdsest saab iga Saare Kaluris töötav ema igas kuus 100 rubla toetust kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni. Oli 6. märts 1989, valimisteni jäi veel 20 päeva.
KOLM KANDIDAATI: Vitali Ivanov (keskel) oli ainus, kes teenindus-tootmisvalitsuse naistele läheneva naistepäeva õnne oskas soovida. Ants Haavel kritiseeris teravalt tervishoiusüsteemi olukorda. Äsja kalurikolhoosi juhiks saanud Peeter Jalakas teatas aga, et nüüdsest saab iga Saare Kaluris töötav ema igas kuus 100 rubla toetust kuni lapse kolmeaastaseks saamiseni. Oli 6. märts 1989, valimisteni jäi veel 20 päeva. Foto: ENNO RAUN/Saarte Hääle arhiiv

Saarlaste viimane esindaja Nõukogude liidu parlamendis ehk NSV Liidu rahvasaadikute kongressi saadik aastail 1989-1991 Peeter Jalakas kohtus Mihhail Gorbatšoviga mais 1989.

Eile lahkus meie hulgast NSV Liidu viimane riigijuht Mihhail Sergejevitš Gorbatšov. Teil on olnud mingitel aegadel võimalus ka Moskvas käia ja ka temaga nii-öelda silmast silma kohtuda?

Jah, see oli 1989. aastal, kui valiti NSV Liidu rahvasaadikuid ja mina osutusin valituks Saaremaa inimeste poolt ja viibisin Moskvas Kremlis esimesel rahvasaadikute kongressil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles