JUUBEL! ⟩ Kolm aastakümmet Kadi raadio seltsis

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
SIIN SOOVISAADE: Kadi raadio muusikatoimetaja Pia Käesel edastab sünnipäevalastele palavad õnnesoovid ja paitab kuulajate kõrva just nende lugudega, mis neile meeldivad.
SIIN SOOVISAADE: Kadi raadio muusikatoimetaja Pia Käesel edastab sünnipäevalastele palavad õnnesoovid ja paitab kuulajate kõrva just nende lugudega, mis neile meeldivad. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Täna saab Eesti üks vanimaid eraraadiojaamu Kadi raadio kolmekümneaastaseks.

Alus tulevase raadiojaama tekkele pandi 1988. aastal, mil Kuressaares käivitati kaabel-TV teenust pakkuv ettevõte SATECO. Kaablivõrgus edastatavate taevakanalite kõrval hakkas firma eraldi kanalil edastama kohalikku videomaterjali ja mängufilme, mis lõpuks sai nimeks Kadi TV ja tõi viiel õhtul nädalas vaatajateni kohalikke uudiseid ja meelelahutussaateid.

SATECO osanikud eesotsas Raul Pikkaniga käisid 1990. aastal Soomes, kus sattusid kuulama kohalikku raadiojaama, mis töötas täispika saatepäevaga. Nähtust ja kuuldust innustatuna taotles Pikkani juba 1991. aastal raadio sagedusloa. Sagedusel 101,5 MHz saatjat esialgu siiski tööle ei pandud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles