Eesti-Läti meretuulepargi parimaks kohaks osutus Sõrvest läände jääv mereala

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Meretuulepark
Meretuulepark Foto: MICHAEL KOOREN/REUTERS

Täna kinnitas valitsus Eesti ja Läti meretuuleenergia ühisprojekti ELWIND asukoha Eesti merealal. Uuringute ja analüüside põhjal on Eesti vetes ühisprojekti elluviimiseks sobilikumaks arendusalaks Sõrve säärest läände jääv mereala.

„Eesti meretuuleenergia on seni kasutamata potentsiaal nii rohepöörde, mõistlikumate energiahindade kui meie energiajulgeoleku kontekstis. Seetõttu on hea meel, et pärast põhjalikke analüüse oleme Eesti-Läti meretuulepargi rajamise osas taas sammu edasi astunud ning välja valinud sobiva asukoha,“ sõnas majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

„Naaberriikide koostöös tellitud meretuulepargi asukohavaliku eeluuringu käigus analüüsiti erinevaid merealasid, et leida sobivaim ala Eesti ja Läti merealal tuulepargi rajamiseks. Sõrve säärest läände jääv mereala osutus sobivaks, sest esinevad teiste aladega võrreldes paremad tuule- ja jääolud, lisaks jääb see ala eemale teadaolevatest rändlindude lennuteedest, hüljeste ja muu vee-elustiku elupaikadest,“ selgitas Sikkut asukohavalikut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles