MAAILM Kas Jeesus Kristus võis olla transsooline? (1)

Urmas Kiil
Copy
TÕENDID? Et oma seisukohta illustreerida, näitas Cambridge’i ülikooli teadur Jean Maloueli maali “Pietà” ja hertsoginna Bonne de Luxembourg’i palveraamatust pärinevat illustratsiooni “Kristuse haav”.
TÕENDID? Et oma seisukohta illustreerida, näitas Cambridge’i ülikooli teadur Jean Maloueli maali “Pietà” ja hertsoginna Bonne de Luxembourg’i palveraamatust pärinevat illustratsiooni “Kristuse haav”. Foto: Vikipeedia

Maailmakuulsa Cambridge’i ülikooli Trinity kolledži teadurid seda ei välistaks.

Londoni päevaleht The Telegraph kirjutab, et hiljuti näitas kolledži nooremteadur Joshua Heath jutluse ajal koguduse liikmetele kesk- ja renessansiaja maale, millel on kujutatud Jeesuse ristilöömist, ja võrdles Jeesuse kehal olevat haava vagiinaga. Koguduseliikmed rääkisid ajalehele, et nad lahkusid teenistuselt, pisarad silmis, ja nimetasid sellist tegu ketserluseks.

"Ka säärasel seisukohal on õigus eksisteerida," ütles Cambridge’i ülikooli Trinity kolledži dekaan Michael Banner. Nii kommenteeris ta skandaalset jumalateenistust, kus käidi välja seisukoht, et Jeesus Kristusel oli transinimese keha, kuna selle küljehaav meenutas naise genitaalide avaust.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles