TOIT Talveõhtul saab kena “keretäie” pikalt õlles hautatud veiselihast

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
ÕLUT KAH! Suur pajatäis liha nõuab Mikko sõnul ka suurt toobitäit õlut.
2x MAANUS MASING
ÕLUT KAH! Suur pajatäis liha nõuab Mikko sõnul ka suurt toobitäit õlut. 2x MAANUS MASING Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Seejuures ei tähenda selle pikalt valmiva roa vaaritamine üldsegi mitte tundide viisi pliidi ees seismist. Liha saab pajas ise need mõned tunnikesed hakkama, kui kodukokal eelnevalt kõik ettevalmistused tehtud.

Mikko Laaster, Kuressaare jahisadamas asuva Hafeni resto peakokk ütleb, et veist pole keeruline teha. Inimesed veidi ehk pelgavad veiseliha seepärast, et see on kübeke kallim kui mõni muu liha ning arvatakse, et kui pole varem teinud, siis keeratakse lihatükk kindlasti tuksi. Siis oleks nagu kulutatud rahast kahju. Tegelikult pole veises aga keerulist midagi. Veiseliha tuleb lihtsalt kiiresti kuumalt pannilt läbi lasta, et mahlad lihatüki sisse jääksid. Kui see tehtud, ei saa tuksi minna suurt miskit.

Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles