Naiskoor Piret laulis jõululaule koos Pärnu M. Lüdigi nimelise meeskooriga

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
"Jõuluaeg on tulemas": Pärnu M. Lüdigi nimeline meeskoor ja naislauluselts Piret Laurentiuse kirikus 3. detsembril
"Jõuluaeg on tulemas": Pärnu M. Lüdigi nimeline meeskoor ja naislauluselts Piret Laurentiuse kirikus 3. detsembril Foto: Tõnu Otstavel/Saare Foto

"Laupäevane kontsert "Jõuluaeg on tulemas" Kuressaare Laurentiuse kirikus üllatas eelkõige publiku rohkusega. Muljed on väga head. Lauldi südamest südamesse, hinge ja helinaga. Publiku poolt väga soe vastuvõtt. Olen ääretult tänulik kõigile kuulajatele ja loomulikult kõikidele Pireti koori ja Pärnu M. Lüdigi nim meeskoori lauljatele, dirigentidele, kontsertmeistritele, Lydia Adelheidile, Annabelile," rääkis Pireti koorivanem Tiiu Rauk.

"Pärnu M. Lüdigi nim meeskooriga algas tutvus 2020. aastal, kui kohtusin seminaril nende dirigendi Evelin Meiga," meenutas Pireti dirigent Marika Mets kahe koori tutvuse algust. Esmakohtumisel käis Pärnu dirigent välja idee tulla jõuluajal Saaremaale esinema ja laulda just koos Pireti kooriga. Nii saigi teoks esimene ühine kontsert "Sulle tuleb Kuningas" sama aasta detsembris.

"Piirangute tõttu ei ole me vahepeal kohtunud ega koos esinenud, aga nüüd sai kooslaulmine jälle võimalikuks," rääkis Mets, miks kutsuti meeskoor just tänavu uuesti külla. Dirigendi sõnul olid sõbrad Lüdigi-nim meeskoorist ka kohe nõus. Kontserdil esitas kumbki koor nii eraldi lugusid kui astuti üles ka ühendkoorina. Vahepalu esitas Annabel Metsalu Kuressaare muusikakoolist, orelil saatis teda õpetaja Rita Naaber. Pärnu kooril oli aga kaasas kauni häälega solist Lydia Adelheid Mölder, kes saatis ühislaulu ka flöödil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles