MEELIS JUHANDI ⟩ Turvalisema elu suunas on koos kõrvalise abiga kindlam astuda

, Sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ja ennetusteenuste osakonna peaspetsialist
Copy
Meelis Juhandi
Meelis Juhandi Foto: Sotsiaalkindlustusamet

"Keegi meist ei ole kaitstud eluraskuste eest. Õnnetus ei hüüa tulles. Niisamuti pole pahatihti võimalik ette aimata armsa inimese vägivaldseks muutumist. Jah, märgid võivad õhus olla, kuid loodetud pai asemel saadud rusikahoop on alati ootamatu. Oluline on teada – ohver ei ole kunagi süüdi ning murega ei pea jääma üksi," kirjutab sotsiaalkindlustusameti ohvriabi ja ennetusteenuste osakonna peaspetsialist Meelis Juhandi.

Mäletan hästi lugu aastaid koos elanud abielupaarist, kus mees oli naise suhtes äärmiselt kontrolliv, kasutades nii vaimset kui ka füüsilist vägivalda. Naine talus kõike seni, kuni sekkus politsei. Järelkontrolli käigus hinnati olukord peres kõrge riski vääriliseks. Naine oli nõus juhtumit arutama MARAC-is ehk kõrge riskiga lähisuhtevägivalla juhtumitega tegelevas koostöövõrgustikus.

Selle tulemusel selgus, et mees oli vägivalda tarvitanud korduvalt. Arutelule järgnes kriminaalmenetluse algatamine, mees peeti kahtlustatavana kinni ning talle määrati reaalne vanglakaristus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles