Riik hakkab Saaremaal katsetama nõudepõhist ühistransporti

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
Katsetame siis uuesti! TESTKLIENDID juba 2021. aastal: Raija Hirsch lapselaps Siriga leidsid toona, et nõudepõhine ühistransport on hea võimalus maalt liikuma pääsemiseks. Tanel Talve (paremal) sõnul just see oligi pilootprojekti eesmärk.
Katsetame siis uuesti! TESTKLIENDID juba 2021. aastal: Raija Hirsch lapselaps Siriga leidsid toona, et nõudepõhine ühistransport on hea võimalus maalt liikuma pääsemiseks. Tanel Talve (paremal) sõnul just see oligi pilootprojekti eesmärk. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Valitsuskabinet toetas majandus- ja taristuministri ettepanekut, mille kohaselt asutakse Saaremaal katsetama nõudepõhist ühistransporti. Tulemuste põhjal otsustatakse, kas sama süsteemi saab rakendada ka teistes maakondades.

Nõudepõhine ühistransport tähendab reisijate vedu, mis ei järgi fikseeritud marsruuti või ajakava, vaid vedu korraldatakse vastavalt inimeste tellimustele. Sõite planeerides sobitatakse võimalikult paljude inimeste sõidusoovid ja koostatakse igakordselt nende põhjal sõiduplaan.

„Täna oleme olukorras, kus riigi kulud maakondlikule ühistranspordile kasvavad, aga reisijate arv kaasa ei tule. Põhjus on tihti selles, et väikestes ja hõredalt asustatud kohtades käib ühistransport harva ning sõit lähimasse keskusesse võib võrreldes autosõiduga kesta oluliselt kauem,” ütles majandus- ja taristuminister Riina Sikkut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles