Saaremaal hakati kuduma haridusvõrgustikku

Copy

25. jaanuaril said Kuressaare Nooruse Koolis kokku haridushuvilised, vabal tahtel kaasa mõtlemaks, kuidas Saaremaal saaks olla parim paik õpetamiseks ja õppimiseks.

Esimesele kohtumisele registreerus 60 inimest ligikaudu 18 erinevast asutusest üle valla. Mõte kokku saada sai alguse heast soovist vaadelda meie saare haridusruumi kui ühtset tervikut, perspektiiviga muuta kohalike haridusasutuste omavaheline koostöö sisulisemaks ja tugevamaks.

Esimesel kohtumisel toodi lauale olulisemad väljakutsed tänases Saaremaa hariduses. Osalejad arutlesid gruppides muu hulgas teemade üle, nagu haridusruumi võimestamine, mõtestatud õpetamise olulisus, õpetajate töö väärtustamine ja järelkasv.

Üheskoos leiti ka lahendusi, mida annaks kohe ära teha, et meie saarel õpetamise ja õppimise kvaliteet ei langeks.

Esimene kohtumine andis usu, et taoliste ühiste kohtumiste vägi annab õpetajate ja haridusinimeste igapäevaellu mõtteid, tuge, lahendusi keerulistele probleemidele ja ühiseid plaane.

Juba kevadel on plaanis taas huvilised kokku kutsuda ja mis võtmes täpselt, selgub läbi esimesel kohtumisel osalenute mõtete ja ootuste.

Suur tänu kõigile, kes kohale tulid ja kaks tundi südamega peent hariduslõnga ketrasid. See annab korraldajatele usu, et võrku juba kootakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles