RETSEPTID ⟩ Sajanditetagune köögikunst tänases kuues

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
HEAD ISU! Kõik road on valmis.
HEAD ISU! Kõik road on valmis. Foto: KARL JAKOB TOPLAAN / Saarte Hääl

Kuidas lüpsta mandlist piima? Millise suupistega vürtsitasid raehärrad oma pidusöömaaegu? Saarte Hääl katsetas keskaegset kokakunsti Kopli talu köögis Ilpla külas.

Taluperemees Vello Kaasen on küll rohkem tuntud oma käsitöö, eriti vahvate lambajäride poolest, kuid viimastel aastatel tegelenud kaubanduslikes mõõtmetes ka koduleiva valmistamisega. Kusjuures pagariameti sai ta külge seitse aastat tagasi tänu Saarte Häälele. Nimelt lõi Vello kaasa ajalehe korraldatud koduleiva konkursil, kus pälvis Saarte Sahvri lemmiku tiitli. Kuna meie plaan nägi ette just koogi küpsetamise, siis süstis Vello köögikogemus kõvasti lootust, et seekordne kulinaarne katsetus ei ole juba eos määratud läbikukkumisele.

Kopli talu peremees Vello Kaasen kokkamas.
Kopli talu peremees Vello Kaasen kokkamas. Foto: KARL JAKOB TOPLAAN / Saarte Hääl
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles