Külavahelood ⟩ Hinnatõus teeb küll meelehärmi, aga külainimesed ei virise

Aare Laine
Copy
LAVKAMEES JA KAILUKA KÜLA ELANIK. Riina Tärn läks koju kahe kraami täis
ostukotiga. Raadiomehele rääkis ta ka Kailuka külaelust ja sealse seltsi
tegevusest. Andrus Sunduk rõõmustab klientide üle, öeldes, et kõik nad on
väga sõbralikud ja heatahtlikud.
LAVKAMEES JA KAILUKA KÜLA ELANIK. Riina Tärn läks koju kahe kraami täis ostukotiga. Raadiomehele rääkis ta ka Kailuka külaelust ja sealse seltsi tegevusest. Andrus Sunduk rõõmustab klientide üle, öeldes, et kõik nad on väga sõbralikud ja heatahtlikud. Foto: Aare Laine / Saarte Hääl

Tänavune aasta, õigemini viimased aastad on paljude inimeste toimetuleku proovile pannud. Kuidas külades elavad inimesed n.ö. ots-otsaga kokku tulevad? Kaubad, alates leivast-saiast on kallimaks läinud, rääkimata elektrihinnast ja muudest elulistest-olulistest asjadest. Ajakirjanik ja raadio Kadi saate "Külavahelood" juht Aare Laine tegi koos kauplusauto juhi Andrus Sundukiga kaasa lavkaringi, küsitledes kauplusautot ootavatelt inimestelt nii toimetuleku kohta kui ka seda, mida nad maaelust üldse arvavad.

Kailuka külas sealse seltsimaja juures oli sisseoste tegemas vaid kolm naist. Kõik nad jäid teenindamisega rahule, jagades kiidusõnu Andrus Sundukile, keda möödunud aastal tunnustati tiitliga Eestimaa uhkus.

Kailuka elanik Riina Tärn annab kuulajaile ülevaate ka seltsitegevusest, öeldes, et seltsimaja juurde on rajatud laste mänguväljak. Suvel saab külaväljakul nautida kontserte või teatrietendusi. Publiku jaoks on paigaldatud istepingid, taamal on külakiik, Lavka ootajad saavad katuse all istudes külauudiseid üksteisele pajatada ja maailma asju arutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles