KAUBAMAJA SIRJE “Igaühele on midagi kaasa antud, minule töö!”

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
VIIMANE LIHV: Juba järgmisel nädalal uuesti avanevas kaubamajas sätib Sirje ühena paljudest kaubamaja usinatest töötajatest kaupu välja ülima hoolsusega.
VIIMANE LIHV: Juba järgmisel nädalal uuesti avanevas kaubamajas sätib Sirje ühena paljudest kaubamaja usinatest töötajatest kaupu välja ülima hoolsusega. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa kaubamaja on järjepidevalt tegutsenud 55 aastat. Vahetunud on juhid ja kollektiiv, aga kaubamaja raudvara, staažikaim müüja Sirje Liukis (70) on ametis tänaseni. 1971. aastast alates.

Kohtume Sirjega kaubamaja järjekordse suure ümberehituse ajal, kui ta parasjagu tegeleb kauba turvamisega. Ehitusmeeste ja -materjali vahelt läbi puigeldes jõuame vaiksesse ruumi, kus vestelda, saamaks teada, kuidas Sirje teekond Saaremaa kaubamajas alguse sai ja mis teda müüja ametis köidab.

Enne Tallinna riikliku ja kooperatiivkaubanduse tehnikumi tööstuskaupade tundjaks õppima minekut kulges Sirje koolitee Kuressaares, mis tollal kandis mõistagi veel Kingissepa nime. Aasta oli 1959, kui väike Sirje koos kaksikvenna Matiga Kingissepa 8-klassilises koolis tarkust taga ajama asus. Põhikooli aastatel jõudis Sirje käia veel ka Kingissepa I keskkoolis, kuna 8-klassiline läks remonti. Põhikool läbi käidud, tuli 1968. aastal tehnikumi minek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles