MAAILM Saksamaa katoliku kirik mõtleb seksile

Urmas Kiil
Copy
JUMALIKKUS vs. MAISUS: Itaalia barokiajastu kunstniku Andrea Vaccaro maal “Maarja Magdaleena ja püha Cajetan Thienest” (u 1640) on üks näituse eksponaatidest.
JUMALIKKUS vs. MAISUS: Itaalia barokiajastu kunstniku Andrea Vaccaro maal “Maarja Magdaleena ja püha Cajetan Thienest” (u 1640) on üks näituse eksponaatidest. Foto: dw.com

Veel mõned aastad tagasi oleks see olnud mõeldamatu, kirjutab Saksa avalik-õigusliku ringhäälingu Deutsche Welle uudisteportaal. Näitus nimega “Neetud iha! Kirik. Keha. Kunst” (Verdammte Lust – Kirche. Körper. Kunst) avati märtsi alguses Baierimaal katoliiklikus kultuuriasutuses, täpsemalt Müncheni ja Freisingi peapiiskopkonna muuseumis.

Kõnealune muuseum (Diözesanmuseum Freising) asub Freisingis – väikeses linnakeses Baierimaa pealinna Müncheni läheduses. Näituse ekspositsiooni teema on üpriski pikantne: kirik ja seks. Ettevõtmise algataja oli saksa kardinal Reinhard Marx.

Näituse kataloogi eessõnas kirjutas ta, et viimastel aastatel on puhkenud teravad vaidlused seksuaalse vägivalla teemal katoliiklikus kirikus. See omakorda on aga päevavalgele toonud mitte ainult võimu kuritarvitamise küsimuse kirikus, vaid ka väga keerulise probleemi, mis puudutab katoliku kirikus tegutsevate inimeste suhtumist kehalisusse ja kehalistesse ihadesse üldse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles