Toidutootjatel on praegu õige aeg taotleda Pääsukesemärki

Saarte Hääl
Copy
Pääsukesemärk
Pääsukesemärk Foto: Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda

Taas on toidutootjatel võimalus taotleda 14. maini oma toidutoodetele Eesti kõige vanemat ja tuntumat toidumärgist, Pääsukesemärki. Olukorras, kus kaubavalik poodides on tohutult mitmekesine, aitab just toidumärgis ostjatel orienteeruda ning anda teadet selle kohta, et toit on Eesti päritolu ja valmistatud Eestis.

„Eesti toiduohutuse ja toidu puhtuse tase on väga kõrgel tasemel. Euroopa Toiduohutusameti viimase uuringu järgi kuulub Eesti päritolu toit Euroopa Liidu riikide kõige puhtamate hulka, rääkimata võrdlusest enamuse kolmandate riikide toodanguga. See on ka üheks põhjuseks, miks toidutootjad peaks tarbijale märku andma oma toodete kõrgest kvaliteedist,“ kinnitas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja toiduvaldkonna projektijuht Janne Viisma. „Kui toote tooraine on eestimaine ja toode on valmistatud Eestis, siis on Pääsukesemärk selle info edastamiseks sobivaim toidumärgis,“ lisas ta.

Pääsukesemärgi kaubamärgi üldine tunnuslause on „Tunnustatud Eesti toit“, samas annab märgis võimaluse selgelt viidata ka toote valmistamiseks kasutatud kodumaisele põhitoorainele. Nii võib toidupakenditel olevatelt Pääsukesemärkidelt sõnapaari „Eesti toit“ asemel leida ka sõnapaare „Eesti piim“, „Eesti kala“, „Eesti mesi“, „Eesti liha“, „Eesti rukis“ jne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles