Kuressaare linnajooksul püstitatud 10 km Eesti rekord on mitteametlik

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Eelmisel aastal sai Kuressaare linnajooks tähelepanu sellega, et 10 kilomeetri distantsi võitja Tiidrel Nurme püstitas algselt Eesti rekordi, mis hiljem sertifikaadi puudumise tõttu siiski tühistati. Vaatamata sellel oli eelmise aasta jooks siiski väga kõrgetasemeline, sest kohal oli tollane Eesti 10 kilomeetri edetabeli esikolmik.
Eelmisel aastal sai Kuressaare linnajooks tähelepanu sellega, et 10 kilomeetri distantsi võitja Tiidrel Nurme püstitas algselt Eesti rekordi, mis hiljem sertifikaadi puudumise tõttu siiski tühistati. Vaatamata sellel oli eelmise aasta jooks siiski väga kõrgetasemeline, sest kohal oli tollane Eesti 10 kilomeetri edetabeli esikolmik. Foto: Alar Truu

42. Kuressaare linnajooksu korraldajad annavad teada, et Tiidrek Nurme poolt Sportlandi 10 km jooksus püstitatud rekord on mitteametlik ja kergejõustiku edetabelisse ei kvalifitseeru.

Kuna 10 km raja mõõdistamise ja sertifitseerimise protsess on pooleli, ei saa võitja aega ametliku rekordina arvestada. Vaatamata sellele, olid jooksu tulemused ja tase väga kõrgetasemeline.

Kuigi Kuressaare Linnajooksu 10 km raja mõõdistamisega alustati juba 2020. aastal jäi protsess tollal tänu viirusepuhangule ja mõnedele tehnilistele probleemidele pooleli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles