Kraanivesi ei kõlba veel juua Kuressaare avab avalikud joogiveepunktid

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Joogiveepütt
Joogiveepütt Foto: Marili Kesküla / Saarte Hääl

Kuressaare linna paigaldatakse kolme asukohta veepaagid, millest Kuressaare elanikud saavad soovi korral endale puhast joogivett võtta.

Punktid on avatud iga päev kuni probleemi lahenemiseni kell 10–20. Joogivee saamiseks tuleb kaasa võtta oma anum:

* Kuressaare keskväljak (Elisa poe juures) – alates neljapäevast;

* Kuressaare, Mooni tn 2 (Jyski poe parkla) – alates reedest;

* Kuressaare, J. Smuuli 1 (Tooma poe parkla) – alates reedest.

Antav kogus isiku kohta ei ole piiratud, kuid vallavalitsus palub vett võtta mõistlikus koguses joomise ja söögitegemise tarbeks.

Samuti jagatakse reedel ajavahemikus kell 10–­­15 pudelivett (5-liitrised kanistrid) Saaremaa vallavalitsuse hoones aadressil Lossi 1, Kuressaare. Kokku on 300 pudelit, ühe leibkonna kohta antakse üks pudel.

Kuressaare haridusasutustele on vallavalitsus viinud selle nädala jooksul pudelivett ja seda tehakse nii kaua, kuni proovid kinnitavad, et veega on kõik korras.

Kuressaare Veevärgi viimaste proovide kohaselt on Escherichia coli bakteri hulk vees langenud. Joogikõlbulikuks kraanivett veel ei tunnistata, joogiveeks tuleb jätkuvalt eelistada pudelivett ning kraanivett enne tarvitamist keeta vähemalt 10 minutit.

Kuressaare Veevärk AS alustas nädala alguses ulatusliku torupuhastusega, mille käigus loputati joogiveetrass läbi, täiendavalt lisati joogivette kloori. Puhastustöödega paralleelselt on võetud veeproove 11 punktist.

Kui esmaspäeval esines reostus neljas punktis, siis viimaste tulemuste põhjal esines bakteriaalset saastet veel ühes punktis. Kokkuleppe kohaselt jätkab vee-ettevõte proovide võtmist iga päev, kuni joogivee probleem on lahenenud.

Kui joogivesi on tarbimiseks ohutu, saadab Terviseamet piirkonnas viibivatele inimestele sellekohase SMS-teavituse.

Arvestama peab, et kui joogivesi on trassis puhas, võib reostuse mõju esineda kinnistute ja kortermajade siseses trassis. Juhul kui tuleb teave vee puhtuse kohta, tuleb enne joogivee kasutamist puhastada veefiltrid ja teised veeseadmed (nt veeboilerid). Samaaegselt peaks avama ka majasisesed veekraanid ja laskma veel voolata kuni trassis olev vanem vesi on asendunud täielikult uue ja puhtama trassiveega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles