JUHEND ⟩ Keerame Kuressaares kõik oma veekraanid viieks minutiks lahti! Nüüd ja kohe (1)

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrme.
Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrme. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaare Veevärgi juhatuse liige Aivar Sõrm ütleb, et kõik Kuressaare kraanivee tarbijad võiksid kasvõi kohe kõik oma majapidamise nii külma kui kuuma vee kraanid umbes viieks minutiks lahti keerata, et viimanegi torustikesse jäänud vana vesi kaoks ja kloreeritud ja bakterist puhas trassivesi asemele tuleks.

Järgneb Kuressaare Veevärgi ametlik teade:

"Hetkel on Kuressaare Veevärk torustike puhastusprotsessiga jõudnud faasi, kus Kuressaare veevõrgu pea- ja jaotustorustikud on eelduslikult puhtad.

Küll aga võib arvamusikult nakkuslikke baktereid eeldada eeskätt nendel kinnistute ja majade torustikel, millede veevahetus viimasel nädalal on olnud olematu või vähene.

Selleks et bakterioloogilisest nakkusest lõplikult vabaneda, on vajalik läbi viia veetorustiku loputus ka kinnistute ning hoonete siseselt. Selleks palume kõigi meie tarbijate aktiivset kaasabi ja loputusprotsessi võib alustada koheselt.

Juhime siinkohal tähelepanu, et loputuse positiivne mõju ilmneb alles lähipäevil. Seni palume keetmata vett joogiks mitte veel tarvitada. Sellest, et tarbevesi täiesti ohutu on, anname eraldi ja täiendavalt teada. Alljärgnevalt on toodud kõige lihtsamad soovitused, mida tarbijad võiksid seejuures järgida:

JUHEND

Kinnistu veetorustiku läbipesemiseks

1. Läbipesu peaks hõlmama kogu kinnistu veetorustikku (nii majasisesed kui õues asuvad torud)

2. Pesu läbiviimiseks tuleb kordamööda avada kõik kinnistu (või korteri) veekraanid (s.h. nii soe kui külm vesi) alustades soovituslikult 1. korrusest ja liikuda korruste kaupa ülespoole.

3. Kui kinnistul või korteris on veetorule paigaldatud veefiltrid, siis on soovitatav vahetada filterelement.

4. Majapidamises asuvate veevõrguga ühendatud veemahutite (reservuaaride) ja boilerite läbipesu teostada viimasena.

5. Kui mahuti või boiler on püsivalt veetoruga ühendatud ja veevõrgust täidetav, tuleb mahutist või boilerist välja lasta nii palju vett, kui suur on mahuti või boileri maht. Selleks tuleb avada mahuti kraan või boileri kuumaveekraan.

6. Boilerite temperatuuri on soovitav hoida 70 kraadi.

7. Iga kraani hoida avatuna ca. 5 minutit.

8. Suurkinnistute omanikel eeldatavalt torustike oluliselt suurema mahuga palume torustike läbiloputamisel lähtuda nende eeldatavast mahust

9. Loputusega kaasnevat täiendavat tarbeveekulu ei tarfifitseerita ja tekkiv sooja vee täiendav kulu kompenseeritakse täiendava mahaarvamise kaudu.

AS Kuressaare Veevärk

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles