Kolibakteri toodud tõbi ei taandu

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
TERVISEAMET KURESSAARE VETT eilse seisuga veel ohutuks ei tunnistanud, sest Kuressaare vanalinna piirkonnas tuvastati kraanivees veel kolibakteri sisaldust. Kuressaare trassiveest võetud veeproovid olid eile kolmandat päev kolibakterist puhtad ja terviseamet valmistus Saarte Hääle andmetel andma luba joogivee tarbimiseks. Siiski selgus eilse õhtu hakul, et vanalinna piirkonnast asutustest võetud proovid kõik puhtad ei olnud. Seega peab ka veel täna kasutama pudelivett või kraanivee läbi keetma.
TERVISEAMET KURESSAARE VETT eilse seisuga veel ohutuks ei tunnistanud, sest Kuressaare vanalinna piirkonnas tuvastati kraanivees veel kolibakteri sisaldust. Kuressaare trassiveest võetud veeproovid olid eile kolmandat päev kolibakterist puhtad ja terviseamet valmistus Saarte Hääle andmetel andma luba joogivee tarbimiseks. Siiski selgus eilse õhtu hakul, et vanalinna piirkonnast asutustest võetud proovid kõik puhtad ei olnud. Seega peab ka veel täna kasutama pudelivett või kraanivee läbi keetma. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Ehkki reostunud kraanivee tõttu tekkinud haigestumiste haripunkt on möödas, leidub neid, kes on põdenud juba väga kaua või koguni uuesti haigestunud.

“Meie perel on selle kolibakteriga väga rängad kogemused,” ütles Kuressaares elav Kätlin, kes haige olnud juba 6. maist saadik ehk 12 päeva.

Tema sõnul haigestus sel päeval kogu kolmeliikmeline pere, sümptomiteks oksendamine, kõhulahtisus ja palavik. “Kuna olukord läks väga hulluks – laps oli nii loid, et ei võtnud enam isegi jalgu alla –, kutsusime öösel kiirabi,” lausus Kätlin. Haiglas pandi ta mees ja laps tilguti alla. Vereproovist selgus, et mõlemal oli ka põletik.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles