TEHNIKA Vanade ringrajarataste fänn Heino Korb taastab tsikleid piltide järgi

Tõnu Veldre
Copy
Ringrajalt näitusele: Kuldsete kätega saarlane Heino Korb näitab oma raudset loomingut lahkesti ka rahvale, hoolimata sellest, et konkurendid võivad tema tehnilised lahendused üle võtta.
Ringrajalt näitusele: Kuldsete kätega saarlane Heino Korb näitab oma raudset loomingut lahkesti ka rahvale, hoolimata sellest, et konkurendid võivad tema tehnilised lahendused üle võtta. Foto: Erakogu

Viimased viis aastat on Saaremaalt pärit mootorrattur Heino Korb pühendunud vanadele ringrajaratastele, mis pakuvad põnevust ja väljakutset nii vaimule kui ka kehale. Lisaks rataste ehitamisele sai temast 40-aastasena ka ringrajasõitja.

Mootorrattahobini jõudis Heino nagu paljud teisedki tänu perele. “Isa ehitas ja remontis rattaid ja eks sealt sain ka mina selle pisiku. Lisaks on mul kaks vanemat venda, kes juba sõitsid motikatega – tahtsin väga nende moodi olla,” räägib Heino, kes teismelisena proovis ka motokrossi sõita, kuid krossimehe tulevik jäi tulemata seoses muutunud aegade ja vigastusega.

Aastakümned hiljem käis ta koos isaga noorelt hukkunud võidusõitja Elmar Sauga mälestusmärgi juures Tõstamaa tee ääres Pärnumaal. Sealt sai alguse huvi Eesti ringrajasõidu ajaloo vastu. Selgus üllatusena, et neljakümnendate aastate lõpust kuni kuuekümnendate alguseni ei ole säilinud ühtki sõitvat võistlusratast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles