Hooldusreform hooldekodude ukse taha järjekordi ei too

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
REFORMIKS VALMIS: Kaire Tiigi kinnitusel on ta oma meeskonnaga ülimalt rahul. “Ehkki igas kollektiivis tuleb aeg-ajalt ette erimeelsusi, astume me kõik ikka ühte jalga, sest eesmärk on üks – meie pakutav teenus peab olema kvaliteetne,” lausub Tiik. “Kui poleks tublit meeskonda, poleks ka kvaliteeti. Meie meeskond on aga super!” Esireas: Maie Erin, Heliis Vikat, Kaja Ansper, Marko Valgur, Tanel Preitof, Angela Heinmets ja Evely Valgur. Tagareas: Riina Tänak, Ingrid Humal, Terje Kupits, Anu Ild, Kaire Tiik, Annika Mõtlep, Kalli Kullamäe ja Milvi Pahapill.
REFORMIKS VALMIS: Kaire Tiigi kinnitusel on ta oma meeskonnaga ülimalt rahul. “Ehkki igas kollektiivis tuleb aeg-ajalt ette erimeelsusi, astume me kõik ikka ühte jalga, sest eesmärk on üks – meie pakutav teenus peab olema kvaliteetne,” lausub Tiik. “Kui poleks tublit meeskonda, poleks ka kvaliteeti. Meie meeskond on aga super!” Esireas: Maie Erin, Heliis Vikat, Kaja Ansper, Marko Valgur, Tanel Preitof, Angela Heinmets ja Evely Valgur. Tagareas: Riina Tänak, Ingrid Humal, Terje Kupits, Anu Ild, Kaire Tiik, Annika Mõtlep, Kalli Kullamäe ja Milvi Pahapill. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui seni on üldhooldusteenuse saaja pidanud maksma hooldekodu kohatasu 100 protsenti ise, siis 1. juulist jaguneb kulude katmine teenust vajava inimese ja kohaliku omavalitsuse vahel. Saaremaa hooldekodudes vabu kohti paraku pole.

Pärsama hooldekodu juhataja Kaire Tiigi sõnul pole huvi kohtade vastu viimasel ajal sugugi kasvanud.

“Vahest on põhjus selles, et praegu on soe aeg ning eakate lähedastel on tulemas puhkused,” järeldab Tiik. “Kui hooldereform langenuks sügisele, oleks küsijaid võib-olla rohkem. Samas – ka see, kui riik kohustuse võtab, ei pruugi olla määrav. Inimesed tahavad ju elada oma kodus.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles