Saaremaa palverännu meeskond kutsub laupäeval saarlasi rõõmuretkele

Saarte Hääl
Copy
Matkajad. Pilt on illustreeriv.
Matkajad. Pilt on illustreeriv. Foto: Urmas Glase

Laupäeval, 3. juunil 10-14 toimub rõõmuretk Vättalt Pähklimäe puhkekeskusest Püha kirikusse. 12-kilomeetrine märgitud marsruut juhib meid mööda küla- ja metsateid läbi Saaremaa ilusa looduse Pihtla kandis.

Buss stardipaika Pähklimäele väljub Kuressaare bussijaama parklast kell 9.30. Retke lõpul Püha kiriku juures ootab osalejaid supp, väike meene, Saaremaa Puuetega Inimeste Koja ja Saaremaa Pimedate Ühingu korraldatud käsitöölaat.

Huvilised saavad tutvuda Püha kirikuga ja sealse keskaegse palverändurite öömajaga. Ürituse lõpul on korraldatud transport tagasi Pähklimäe puhkekeskuse parklasse ja linna.

Üritus korraldab oikumeeniline Saaremaa palverännu meeskond, kes ootab kõiki rõõmuretkele (sõltumata, milline on usuline taust)!

On liikumisaasta ja teame, et liikumine teeb head meile endile, aga rõõmuretkel saame teha head ka teistele ja just neile, kellel ei ole sama palju häid tingimusi liikumiseks, kui teistel. Seekordne retk on heategevuslik ja toetab nägemispuudega inimesi Saaremaal, kes ei saa niisama liikuda metsas, linnas või spordikeskustes.

Ürituse osalemistasu läheb sajaprotsendiliselt treeninguvõimaluste loomiseks nägemispuudega inimestele Saaremaal, kellele jaoks on soov soetada trenažöör. Osalemistasu on miinimum 10€, aga võib omal initsiatiivil anda ka suurema summa enda taskust või lähedastelt, kes on nõus toetama. On eripreemia osalejale, kes kogub kõige rohkem toetust nägemispuuetega inimestele.

Saaremaa palverännu meeskonda kuuluvad muuhulgas EELK Laurentsiuse koguduse abiõpetaja Tiina Ool, Leisi Põhikooli direktor Helle Kahm ja EKNK Kuressaare Nelikaare koguduse pastor Simon Graf.

Grupp on tasapisi tegutsenud matkamisega ja radade kaardistamisega kaks aastat sooviga, et Saaremaa palverännurajad saaksid taastatud.

Juba eelmisel aastal aga tekkis mõte teha Saaremaa rahvaga midagi head, sest kriise on olnud palju, aga igal ajal on ju võimalus head teha.

Kuidas saab rõõmuretkele ennast registreerida? Registreerimine toimub lingil, telefoni teel 58183431 või kirjutades e-posti aadressile simon@nelikaare.ee .

Loodame, et näeme teid rõõmuretkel!

Head soovides, Saaremaa palverännu meeskond

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles