OTTO PUKK ⟩ Kas need ongi majanduskriisis Eesti valitsuse prioriteedid?

, Incap Grupi tegevjuht
Copy
Otto Richard Pukk
Otto Richard Pukk Foto: Incap erakogu

"Analüütikute hinnangul on Eesti majandus läbimas languse põhja. Samal ajal on valitsus hetkel seadnud prioriteetideks teemad, mis tekitavad küsimusi ja hirmu valitsuse tegelikust võimekusest lahendada riigi toimimiseks kriitilise tähtusega küsimusi," kirjutab Eesti Elektroonikatööstuse Liidu volikogu esimees ja Incapi elektroonikatootmise rahvusvahelise grupi president Otto Pukk.

Statistikaameti andmetel langes Eesti SKP käesoleva aasta esimeses kvartalis võrreldes eelmise aastaga mitu protsendipunkti ning peagi selguvad ka möödunud kvartali tulemused. Ometigi tundub see pigem ettevõtjate ja tarbijate kui valitsuse probleem, sest valitsuse ainsad sammud on maksumuudatused ning lahendusi või leevendusi tekkinud olukorra toetamiseks pole näha.

Kohati on tegemist ootuspärase olukorraga, kui arvestada, et Eesti majanduse vedurit ehk tööstust on mainitud kehtivas koalitsioonileppes vaid paaril üksikul korral ja ka siis kas kaitse- või filmitööstuse vaatest. Nii jääb tahes-tahtmata tunne, et valitsusel on kas hirm või oskamatus tekkinud olukorda lahendada, mistõttu seatakse selle asemel fookusesse n-ö asendusteemad ja -tegevused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles