TUULERÕUGED Eriti nakkav viirus ründab kevaditi just lasteaias

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
LEEVENDUST TOOB ISEGI PÕLETUSEVASTANE GEEL. Kuressaare haigla Südameapteegi proviisori Siret Sinimäe sõnul on 
tänavu aprillis ja mais tuulerõugeid leevendavaid tooteid ostetud palju.
LEEVENDUST TOOB ISEGI PÕLETUSEVASTANE GEEL. Kuressaare haigla Südameapteegi proviisori Siret Sinimäe sõnul on tänavu aprillis ja mais tuulerõugeid leevendavaid tooteid ostetud palju. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Nagu igal aastal, on ka sel kevadel paljusid lapsi kimbutanud tuulerõuged. Mida see haigestunute jaoks tähendas, kuidas saadi leevendust ning mida soovitavad lastearst ja apteeker?

“Tüüpiline tuulerõugete aeg on igal aastal just kevad, aga kuna Covidi ajal kadusid meil kõik viirused vahepeal ära, sest lapsed olid kodus, siis nüüd ongi igasugu viirushaigusi, mille hulka kuuluvad ka tuulerõuged, väga palju,” räägib lastearst Ülle Käsk, lisades, et kui viirus n-ö pausilt tuleb, siis ta võtab korralikult.

Haiguskulg on tuulerõugete puhul individuaalne, mõnel raskem, mõnel kergem. Alati ei kehti ka paljuräägitud reegel, et mida nooremalt tuulerõugeid põed, seda kergemalt. “Ma ise olin 18, kui põdesin väga kergelt, aga üks lapsevanem, kes hiljuti koos oma lapsega põdes, oli väga raskelt haige – palju löövet ja kõrge palavik,” ütleb dr Käsk. Raskelt on põdenud ka väga väiksed lapsed, samas tuleb osal lastel vaid mõni üksik vill ja väike palavik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles