MAAILM Silvio Berlusconi väga skandaalne elu

Copy
TIPPAEG: Berlusconi 1990. aastate keskel, kui ta rajas oma poliitilise erakonna Forza Italia 
(Edasi, Itaalia).
TIPPAEG: Berlusconi 1990. aastate keskel, kui ta rajas oma poliitilise erakonna Forza Italia (Edasi, Itaalia). Foto: Wikipedia.org

Hiljuti manalateele läinud Itaalia endisele peaministrile Silvio Berlusconile meeldisid väga toplesstüdrukud ja Vladimir Putin, kuid teda vihastas, kui teda võrreldi Donald Trumpiga, kirjutab aastakümneid Itaalias elanud ameerika ajakirjanik Barbie Latza Nadeau ajakirjas Foreign Policy (FP).

Berlusconi oli kõige kauem ametis püsinud II maailmasõja järgne Itaalia juht. Oma elus ei soovinud ta midagi muud, kui et inimesed teda armastaksid. Kas maailmapoliitikas või kruiisilaeva laval, kus ta kunagi lauljana töötas, kõikjal ja alati otsis selle nädala esmaspäeval surnud Itaalia endine peaminister meeleheitlikult teda ümbritsevate inimeste heakskiitu.

Ehkki ametlikult lahkus Berlusconi poliitikast juba 2011. aasta novembris, kui ta oma mustas limusiinis sõitis Roomas Palazzo del Quirinalesse, et anda seal president Giorgio Napolitanale üle tagasiastumisavaldus, jäi ta võimuvahendajana nii oma kodumaal kui ka üldse Euroopas kuni surmani väga mõjukaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles