MAAILM Pariisi meer: me peame elama koos rottidega

Urmas Kiil
Copy
ELAGEM SÕBRALIKULT! Pariisi linnavalitsus on linnapea Anne Hidalgo juhtimisel välja töötamas uut tegevuskava, kuidas linnas kahjulike närilistega tulla toime. Plaani juhtmõte on, et inimeste kooselu nende loomadega on paratamatu ja meil tuleb sellega lihtsalt leppida.
ELAGEM SÕBRALIKULT! Pariisi linnavalitsus on linnapea Anne Hidalgo juhtimisel välja töötamas uut tegevuskava, kuidas linnas kahjulike närilistega tulla toime. Plaani juhtmõte on, et inimeste kooselu nende loomadega on paratamatu ja meil tuleb sellega lihtsalt leppida. Foto: Wikimedia Commons

Pariisi linnapea Anne Hidalgo kutsus linna rotte üles elama sõbralikult, kirjutab Politico veebiväljaanne. Toimetus hindas inimeste ja rottide kooselu väljavaateid ja tõi vägagi huvitavaid ajaloolisi paralleele, meenutades, kuidas rafineeritud maitsega pariislastel tuli rasketel aegadel rotte isegi toiduks tarbida.

Politico andmetel kavatseb Pariisi linnavalitsus võimaliku kahjuritega kooselu uurimiseks moodustada erikomisjoni. Linnapea Anne Hidalgol olevat aga valguse linna üle ujutanud rottidele läkitus: “Miks me ei võiks elada sõpruses?”

Pärast mitu aastat kestnud võitlust närilistega teatas Pariisi linnavalitsus, et neil on kavas valida uus lähenemine püüdmaks saavutada kahjuritega rahulikku kooseksisteerimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles