Saaremaa elektroonikud said koolitust Pärnus

Marili Kesküla
, Saarte Hääle reporter
Copy
INCAPIst osales kursusel seitse: Vasakult: Rihard Tall, Kaarli Haandi, Eeva Hollo, Kristiina Häng, Piret Sagur, Virve Merisalu, Taavi Haandi
INCAPIst osales kursusel seitse: Vasakult: Rihard Tall, Kaarli Haandi, Eeva Hollo, Kristiina Häng, Piret Sagur, Virve Merisalu, Taavi Haandi Foto: Erakogu

Möödunud reedel sai Pärnumaa kutsehariduskeskuse lõpuaktusel teiste seas tunnistuse ka 15 elektroonikaseadmete koostajat Saaremaalt.

Eriliseks muutis aktuse asjaolu, et kursuse lõpetanud 17st õpilasest tervelt 15 olid saarlased. "Oleme saanud sõbraks Saaremaa elektroonikaettevõtetega InCap ja Ouman," ütles Pärnumaa kutsehariduskeskuse tehnikaõppeosakonna juhataja Jüri Puidet. Käesoleva aasta alguses õppegruppi komplekteerides selgus Puideti sõnul, et Saaremaa elektroonikaettevõtete vajadused on suuremad kui Pärnumaal, nii komplekteeruski grupp suuremas osas saarlastest.

Elektroonikaseadmete koostaja eriala on töökohapõhine- ehk õpipoisiõpe, kus tähtis on koostöö ettevõttega. Mõlemad elektroonikaettevõtted on alates sellest aastast kantud ka tunnustatud praktikaettevõtete nimekirja. 2/3 õppest toimub Puideti sõnul ettevõttes, kooli osa on anda õppijatele alg- ja teoreetilised teadmised, mis kinnistuvad töö käigus juhendajate kaasabil. Kursusele on õppima oodatud nii just tööle asunud kui ka juba kogemustega elektroonikud. Eeldus on vaid praktikakoha olemasolu ning sisemine motivatsioon ja tahe õppida midagi juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles